200 000 de elevi din România învaţă şi anul acesta să aibă grijă de dinţii lor, printr-un program interactiv şi adaptat vârstei.

Programul Şcolar Colgate, prin care elevii vor primi lecţii pentru o igienă orală corespunzătoare, se desfăşoară anul acesta în două ediţii. Prima dintre ele va avea loc în perioada 24 martie - 14 iunie, în judeţele Alba, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Olt, Sălaj, Vaslui şi în sectorul 3 din Bucureşti. Această campanie se desfăşoară în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România.

Copiii vor viziona filmul „Doctorul Măseluţă şi Supereroii dinţilor sănătoşi”, din care vor afla ce reguli trebuie urmate pentru a avea un zâmbet frumos şi sănătos. La final, celor mici li se vor oferi produse pentru igiena dentară, iar părinţii vor primi un pliant cu îndrumări şi un calendar pentru însemnarea periajului zilnic.

De site-ul https://programscolarcolgate.ro/ părinţii pot descărca materiale educaţionale pentru copii şi le pot citi poveştile despre vizita la stomatolog şi importanţa păstrării sănătăţii dinţilor.

Programul a găzduit şi o competiţie internaţională de desene, unul dintre câştigători fiind Iulia Manole, o fetiţă în vârstă de 8 ani, elavă la Şcoala gimnazială nr. 6 din Hunedoara. Ea a primit bursa Colgate Bright Smiles, Bright Futures, în valoare de 250 de dolari, iar clasa ei a primit o bursă de 500 de dolari.

Statisticile de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că aproximativ 3,5 miliarde de persoane din întreaga lume suferă de probleme dentare. Dintre români, doar 26% merg la medicul stomatolog de cel puţin două ori pe an. Mai mult decât atât, în medie, românii îşi schimbă periuţa de dinţi mai rar de o dată pe an.

Reguli pentru un zâmbet sănătos:

  • Periaţi dinţii de cel puţin 2 ori pe zi.
  • Schimbaţi periuţa la fiecare 3 luni.
  • Folosiţi aţa dentară cel puţin o dată pe zi, înainte de periaj.
  • Limitaţi numărul gustărilor zilnice.
  • Mergeţi la un consult stomatologic de 2 ori pe an, chiar dacă nu aveţi probleme.