Potrivit profesorului Alyn Morice de la Universitatea Hull, care a efectuat un studiu despre ce e bine să mănânci când eşti răcit, cicocolata este cel mai bun remediu împotriva răcelii, fiind mult mai eficace decât medicamentele.

Acest studiu a fost făcut pe 163 de persoane care, în momentul în care se luptau cu răceala, au consumat ciocolată. Acest aliment s-a dovedit mai eficient contra virozei decât antibioticele.

Ciocolata calmează tusea

Cu o textură mult mai plăcută şi mai fină decât medicamentele, ciocolata protejează mucoasa gâtului mult mai bine.

Arborele de cacao este denumit şi hrana zeilor, tocmai pentru beneficiile aduse sănătăţii. Antioxidanţii din ciocolată apără vasele de sânge şi ajută la refacerea musculară după un efort intens. Cacaoa formează un înveliş fin peste terminaţiile nervoase de la nivelul gâtului, calmează tusea şi ajut

Îndepărtează gândurile negre

Plăcere nevinovată atât pentru trup cât şi pentru suflet, consumul moderat de ciocolată neagră reduce nivelul de stres şi induce o stare de bine.

Unde mai pui şi faptul că te ajută să eviţi kilogramele în plus. Câteva cubuleţe de ciocolată sunt suficiente să-ţi satisfaci pofta de dulce. În felul acesta nu vei mai fi tentat să apelezi la alte alimente ţi băuturi care-ţi dau energie.