Te trezeşti cu ochii obosiţi şi nu reuşeşti să scapi de cearcăne deşi ai încercat multe produse? Poţi remedia această problemă cu un truc simplu. În afară de odihnă, încearcă un mic masaj care face minuni chiar şi după trei zile.

”Un somn bun va ajuta în primul rând în problema cu cearcănele. Poţi face orice masaj sau poţi folosi orice cremă dacă nu reuşeşti tu cu tine să te relaxezi sau să dormi. Dar putem preveni mult dacă seara aplicăm crema în jurul ochilor cu mişcări circulare şi uşoare apăsări în această zonă. După acest proces veţi observa că se retrag şi se luminează zona. Ajută la deblocarea limfatică. Limfa stagnează şi se formează mici cristale care se simt la mână dacă apăsăm. Dar odihna este foarte importantă” a explicat Adina Oancea, farmacist şi estetician, la Digi24.

Poţi remedia problema cearcănelor apelând şi la soluţii din natură

Apă de trandafiri

Un remediu eficient contra cearcănelor este apa de trandafiri, pentru că luminează tenul. Înmoi un tifon sau o dischetă demachiante în această soluţie şi o să aplici pe pielea de sub ochi, timp de 10 minute.

Poţi prepara şi un amestec din 1-2 linguriţe de făină, 2 linguri de apă de trandafiri şi 1 lingură de suc de lămâie. Aplici masca obţinută pe zona cu probleme şi laşi să acţioneze un sfert de oră. La final, clăteşti bine cu apă călduţă.

Castraveţi

Legume care conţin în proporţie de peste 90% apă, castraveţii hidratează pielea şi ajută la reducerea cearcănelor. Feliile aplicate pe zona cearcănelor revigorează rapid zona afectată. Înmoaie două dischete demachiante în suc proaspăt de castraveţi şi lasă-le un sfert de oră pe zona cu cearcăne.

În plus, castraveţii conţin antioxidanţi importanţi pentru stimularea circulaţiei sangvine. Ţine cont de faptul că poţi aplică rondelele atât dimineaţa, cât şi seara, dar numai după ce ai ţinut castravetele un sfert de oră la frigider.

Ulei de migdale

Un anticearcăn natural la-ndemână este uleiul de migdale. Masezi zona din jurul ochilor în fiecare seară, înainte de culcare. Laşi să acţioneze toată noaptea, ca să se absoarbă bine în piele. Are şi un efect hidratant pentru piele. Tratamentul îl poţi face seară de seară, până când atenuezi cearcănele.

Cearcănele pot fi reduse şi dacă apelezi la ceaiul verde. După ce fierbi pliculeţele cu ceai, le laşi să se răcească apoi le pui la frigider. După aceea, le aplici pe zonele cu probleme, timp de câteva minute.

Suc de portocale

Dincolo de faptul că îţi potoleşte setea, sucul de portocale este un remediu eficient împotriva cearcănelor. Amestecă 3 linguri de suc proaspăt de portocale cu câteva picături de glicerină şi aplici această soluţie direct pe zona cearcănelor, laşi să acţioneze câteva minute, dimineaţa.

Nu doar că va diminua cearcănele, dar va oferi şi strălucire pielii. Este important să dormi cel puţin opt ore pe noapte, ca să fii sigur că ai parte de odihna suficientă.