Tratează dermatita fără medicamente

1 2 jpg jpeg

este adesea o reacţie alergică a pielii, producând o inflamaţie locală acută, care poate fi cauzată de contactul cu substanţe iritante percum metale, parfumuri, cosmetic sau chiar plante.

Cauzată de contact direct se poate răspândi în alte zone ale corpului. Autoprotecţia şi remediile casnice sunt extreme de necesare.

Astfel, este important să hidratezi pielea în mod regulat, iar dacă dermatita este severă, este indicat să consulţi un medic.

Multe forme de dermatită sunt declanşate de alimente, atât de compuşi naturali, cât şi de aditivi alimentari artificiali.

Laptele şi toate produsele lactate, crustaceele, ouăle, citricele, căpşunile, carnea roşie şi produsele din grâu sunt iritante.

Este indicat să bei zilnic un pahar mare de suc de morcovi, dar şi să incluzi în alimentaţie broccoli, spanac, roşii, caise, seminţe de floarea soarelui, peşte, alune, precum şi orez brun.

Nu există un tratament care să vindece complet dermatita, dar există o mulţime de tratamente eficiente care o pot ţine sub control şi pot diminua simptomele.

Ceaiul de muşeţel are efect calmant asupra pielii. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori la o cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. De asemenea, se pot face comprese. Se aplică cu ajutorul unei pânze curate pe zona afectată, pentru aproximativ 20 de minute

Mierea are proprietăţi antiseptice şi antibacteriene. Astfel, poate ajuta la reducerea stării inflamatorii ale pielii. Amestecă mierea cu uleiul de măsline şi plică pe piele şi lasă-l timp de mai multe ore.

Aloe vera, recunoscută pentru efectele benefice pe care le are asupra pielii, este utilizată frecvent în tratamentul dermatitei. Ajută la restabilirea echilibrului pH-ului pielii şi la ameliorarea senzaţiei de mâncărime şi de iritare a pielii. Pentru a scăpa de dermatită, aplică gel de aloe vera de mai multe ori pe zi, timp de câteva luni.

Dermatita poate apǎrea atunci cȃnd pielea este uscatǎ, de aceea, trebuie să hidratezi bine pielea. Acordă o atenţie deosebită picioarele, braţelor, spatelui, precum şi pǎrţilor laterale ale corpului.