Ceaiul de ghimbir îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

1 2 jpg jpeg

Sursele bogate de fier, precum ficatul, curmalele, stafidele, ouăle, legumele cu multe frunze de culoare verde-închis trebuie să se afle în capul listei de cumpărături, pentru a scăpa de oboseală. De asemenea, alunele, seminţele cerealele şi frucele uscate sunt excelente surse de energie.

Ceaiul de ghimbir te energizează Ghimbirul se numără printre cele mai bune surse de energie oferite de natură. Înlătură starea de oboseală, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, stimulează metabolismul şi digestia. Prepară un ceai de ghimbir din o linguriţă de ghimbir ras la 250 ml de apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute. Se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă, 2-3 căni pe zi. Uleiul de rozmarin stimulează creierul Rozmarinul este un remediu bun pentru stimularea energiei mentale şi fizice. Uleiul esenţial de rozmarin are o acţiune puternică asupra sistemului nervos şi poate înlătura stările de plictiseală şi apatie. Pune 2-3 picături de ulei esenţial de rozmarin pe un şerveţel şi inhalează mirosul. Ceaiul se prepară din 30 g de flori de rozmarin la un litru de apă fierbinte. Se lasă acoperit 10 minute, se strecoară şi se bea câte 2 căni pe zi. Infuzia de busuioc, în caz de oboseală Frunzele de busuioc sunt considerate ca fiind un agent anti-stres. Infuzia de busuioc este recomandată în caz de oboseală sau surmenaj. Este indicată în astenie şi depresie. Se prepară dintr-o lingură de frunze la o cană cu apă. Se bea câte o cană după mesele principale.

Salvia este recomandată în tratarea oboselii şi a asteniei, dar şi în caz de depresie uşoară. Deoarece are proprietăţi calmante şi antibacteriene, tratează bolile de piele. Se face o tinctură din 2 linguri de plantă mărunţită la 250 ml de alcool alimentar de 90 de grade. Se păstrează într-un vas de sticlă, la întuneric, timp de 2 săptămâni. Se strecoară şi se păstrează în frigider. Se ia câte o linguriţă de tinctură dizolvată cu puţină apă, de 3-4 ori pe zi.