Diferenţa dintre alergie şi intoleranţa la ouă

1 2 jpg jpeg

Printre alergiile obişnuite se regăsesc alimente precum arahidele, crustaceele sau chiar laptele, însă sunt persane ce pot dezvolta reacţiii alergice la ouă.

Deşi această alergie la ouă se poate dezvolta mai ales la copii, există cazuri în care poate apărea brusc la adulţi şi asta datorită folosirii lor la o scară atât de mare şi în diverse combinaţii.

Incapacitate organică de a suporta anumite medicamente sau alimente este definită de către specialişti ca intoleranţă.

Intoleranţa la ouă

2 jpg jpeg

Alergia poate pune în pericol sistemul imunitar în timp ce o intoleranţă poate crea probleme sistemului digestiv deoarece nu poate digera corespunzător alimentul. Astfel te poţi confrunta cu un stomac deranjat, problemă ce va dispărea fără a avea alte repercursiuni asupra sănătăţii tale.

Multe persoane sunt de asemenea, intolerante la ouă. În timp ce alergia pune în pericol sistemul imunitar, o intoleranţă este atunci când organismul are probleme în a digera alimentul. O intoleranţă poate provoca un stomac deranjat, dar nu ne poate pune viaţa în pericol. O alergie la ouă vine de obicei brusc, în timp ce intoleranţa apare treptat.

Află câte ouă trebuie să consumi pe zi AICI

Care sunt simptomele alergiei la ouă?

Există reacţii ce pot apărea şi dispărea de la sine, perioada de manifestare depinde de gradul de alergie, astfel că te poţi confrunta cu o formă uşoară sau nu, însă în orice caz este necesar să fii la curent cu produsele la care ai o sensibilitate crescută.

Un test alergogen îţi poate fi de mare folos. În cazul alergiei la albuşul de ou poţi să te confrunţi cu reacţii cutanate ce includ umflături, erupţii sau eczeme dar şi simptome precum probleme respiratorii, strănutul des, dureri de stomac mai ales, greaţă, vărsături sau diaree.

Cu ce alimente se pot înlocui ouăle?

O alternativă sănătoasă a ouălelor o reprezintă sosul de mere, bananele sau chiar piureul de fructe. Astfel că, dacă vrei să găteşti orice fel de preparat, poţi ca pentru fiecare ou să adaugi în compoziţie un sfert de cană de banane zdobite sau de piure de orice alt fruct. Ouăle oferă o consistenţă pufoasă mai ales prăjiturilor, însă dacă eşti alergic la ele şi vrei să te bucuri de gustul bun poţi să înlocuieşti ouăle cu o linguriţă de bicarbonat pe care să o amesteci cu 1 linguriţă de oţet şi una de apă.