Recunoaşte ciroza hepatică de la primele semne!

1 2 jpg jpeg

Din păcate, ciroza este o afecţiune dură în care ficatul se deteriorează încet, lent, adesea asimptomatic până într-un anumit stadiu şi nu mai poate funcţiona normal datorită unor leziuni continue pe termen lung. De cele mai multe ori simptomele afectării ficatului se pot observa prea târziu.

Care sunt funcţiile ficatului

Organ complex ajută la preluarea, depozitarea şi procesare tuturor nutrimenţilor din alimentaţia ta. Crează proteine noi, ajută la crearea de factori de coagulare şi la menţinerea imunităţii. Mai mult de atât este responsabil cu crearea bilei care ajută organismul să absoarbă şi să alimine colesterolul rău şi grăsimile din organismul tău. Atunci când te afli sub tratament medicamentos se ocupă cu protejarea organismului de efectele lor nocive.

O viaţă sănătoasă şi longevivă are nevoie de un ficat sănătos care se menţine cu un stil de viaţă echilibrat.

Care sunt afecţiunile ficatului

Printre afecţiunile sale ciroza este cea mai grea de înfruntat. Aceasta are mai multe cauze ce contribuie la instalarea ei. Printre cele mai des întâlnite se află hepatita C şi B cronică, consumul excesiv de alcool, boala ficatului gras noon-alcoolic cunoscută şi sub denumirea de steatopetatită non-alcoolică.

Există cazuri în care bolile ficatului se moştenesc, sau se contactează infecţii virale rare care afectează ficatul şi produc dezechilibra grave în organism.

Află care sunt remediile naturiste pentru un ficat sănătos AICI

Simptomele incipiente ale cirozei

Chiar dacă eset greu să observi momentul în care ficatul începe să fie afectat de diverşi factori nocivi atât înterni cât şi externi, pe măsură ce boala avansează este mai mult decât posibil să te confrunţi cu simptome precum oboseala accentuară, pierderea în greutate fără să ţii diete sau să faci sport excesiv, mâncărimi la nivelul pielii, scăderea apetitului sau senzaţia de balonare excesivă a abdomenului deşi nu ai mâncat şi nu ai băut nimic care să favorizeze acest fenomen.

Şi picioarele pot fi afectate, este posibil să observi că acestea se umflă sunt mai greoaie.

Balonarea adbomenului este unul dintre cele mai grave simptome care ar trebui să te trimită la medicul specialist.

Pe măsură ce boala avansează pot să apară vărsături permanete adesea însoţite de sânge, scaune mult mai închise la culoare, acumularea de lichid atât la nivel abdominal cât şi la nivelul picioarelor cunoscute sub denumirea de edem.

Când stadiul de degradare a ficatului este foarte avansat apare şi icterul atât la nivelul pielii cât şi la nivelul ochilor. Albul ochilor se îngălbeneşte, privirea depinde apatică iar concentrarea este tot mai greu de atins.

Cum se pune acest diagnostic

Dacă te confrunţi cu oricare dintre simptomele de mai sus nu ezita să mergi al medicul specialist. În urma unui set complet de analize medicale ce cuprinde examenul fizic, examinarea sângelui, efectuarea unui computer tomograf, a ultrasunetelor sau chiar a unei biopsii, medicul poate pune diagnosticul în cauză.