Arnica, planta care calmează durerile musculare şi te scapă de insomnie

1 2 jpg jpeg

Grăbeşte vindecarea vânătăilor

Această plantă este utilizată în mod tradiţional pentru a trata vănătăile, datorită numeroaselor ingrediente active. Fie că este folosită sub formă de gel, de cremă sau de tinctură, arnica are prorpietatea de a reduce inflamaţiile şi de a calma durerile. De aceea, este foarte eficientă în tratamentul vânătăilor.

Cremele pe bază de arnică sunt recomandate şi în cazul arsurilor solare.

În caz de dureri musculare şi articulare Durerile musculare pot fi ameliorate dacă masezi zona afectată cu tinctură de arnică sau cu cremă obţinută din florile acestei plante. Şi în cazul durerillor de spate cronice sunt eficiente remediile pe bază de arnică, cu puternice proprietăţi antiseptice. Remediile cu arnică nu sunt indicate copiilor sub trei ani, iar celor cu vârsta mai mică de şapte ani se recomandă doar dacă spune medicul. Este utilă şi în caz de entorse.

Recomandată în insuficienţa venoasă

Remediile pe bază de arnică sunt eficiente pentru cei care suferă de insuficienţă venoasă, căci îmbunătăţeşte circulaţia periferică. De aceea, este utilă persoanelor care au varice, cât şi celor care suferă de sindromul picioarelor grele.

Utilă în cazul infecţiilor

Tictura de arnică este utilă persoanelor care suferă de viroze respiratorii, în caz de laringită, cât şi celor care se confruntă cu o infecţie urinară. Se administrează 10-15 de picături, diluate într-un pahar cu apă, nu mai mult de o lună de zile.

Pentru un somn liniştit

Arnica are un efect relaxant, de accea uleiul esenţial obţinut din această plantă poate fi folosit în ameliorarea stărilor de depresie şi de anxietate. De asemenea, datorită efectului de sedativ, arnica este utilă persoanelor care suferă de insomnie.

Atenţie, atunci când foloseşti remediile pe bază de arnică, să nu le aplici pe zona din jurul ochilor. De asemenea, nu aplica traamente cu arnică pe zonele cu plăgi deschise.