Eşti mai tot timpul cu nasul în batistă sau îl ai înfundat? Te dor sinusurile? Cel mai probabil suferi de rinită, sinuzită sau rinosinuzită. Iată ce remedii te pot ajuta să scapi de aceste afecţiuni.

Dacă suferi de rinită sau rinosinuzită, ai dureri de cap, iar scurgerile nazale sunt purulente, în afara tratamentului medicamentos poţi recurge la ajutorul plantelor.

Propolisul, un remediu eficient

Cu proprietatea de a anihila simptomele rinitei, spray-ul cu propolis desfundă rapid nasul. În caz de rinită, sunt suficiente două pufuri în fiecare nară până când simptomele cedează. Poţi recurge, de asemenea, şi la unguente pe bază de propolis, pe care le foloseşti tot de două ori pe zi în fiecare nară.

Cataplasme tămăduitoare Cataplasmele cu hrean dat pe răzătoare, aplicate pe zona sinusurilor, au proprietatea de a lecui rinitele şi sinuzitele.

Hreanul ras se pune într-un tifon, iar faptul că veţi lăcrima abundent pe durata sfertului de oră în care ţineţi cataplasma va stimula eliminarea, pe cale nazală, a secreţiilor ce obstrucţionează sinusurile.

Citeşte continuarea articolului AICI!