Merele şi ţelina ne dau energie

1 2 jpg jpeg

În perioada de refacere, înlocuiţi platourile de aperitive şi fripturi cu legume şi fructe. Sunt alimentele care sar în ajutorul organismului nostru şi-l curăţă de toxine. Fibrele sunt cele care „spală” intestinele, ajută stomacul să digere, redau energia corpului şi frumuseţea tenului.

Cele mai bune surse de fibre sunt: fructele şi legumele proaspete, crude şi necurăţate de coajă, fructele uscate, cerealele.

Optaţi pentru mere, pere, portocale, mandarine, kiwi, struguri, pomelo, morcovi sau ţelină şi consumaţi-le pe post de gustare între mese sau chiar în locul mesei de seară.

Asiguraţi-vă, însă ca pe parcursul unei zile veţi bea mai multe lichide, de preferat apă şi ceai, pentru ca fibrele să nu fie blocate în intestin.

Citiţi mâine ce vă sfătuieşte Florentina Opriş.