Recuperarea dupa o viroza poate fi mult mai complicata daca ne trimitem copiii in colectivitate. Drept urmare, medicii trag un semnal de alarma pentru toti parintii si explica de ce un copil trebuie sa stea intr-un mediu ambiant pana la recuperarea completa.

"A racit copilul nostru.... Ce facem acum? Recuperarea dupa viroze este mai lunga si mai complicata daca insistam sa il trimitem in continuare pe copil in colectivitate. in viroza corpul este sensibil si slabit prin urmare ca sa se recupereze repede trebuie sa il tinem in confort termic si psihic, adica: sa il tinem la caldura, fara schimbari bruste de temperatura a mediului ambiant si fara "stres" cotidian.

Daca copilul merge in colectivitate corpul oboseste din cauza activitatilor care le face si nu se poate concentra foarte bine si pe recuperarea virozei. Prin urmare copilul trebuie sa stea in casa, sa bea cat mai multe lichide ca se deshidrateaza foarte mult pe fond de febra si sa nu faca prea multe activitati fizice si sa doarma mult. in timpul somnului, corpul se odihneste si se recupereaza astfel. Parinti...nu mai insistati sa scoateti copil racit afara chiar daca vi se pare ca este cald si soare, sunt niste dereglari de temperatura si stres prea mare pentru organism ca el sa poata lupta cum trebuie si cu germeni. Cel putin 3 zile copilul ar trebui sa stea "cuminte" in casa si sa ii facem tratamentul complet si corect.

Ca sa treaca repede viroza si otita, nasul trebuie sa fie foarte bine desfundat si curatat, deci trebuie suflat nasul foarte des.

Trebuie ascultat intocmai indicatiile medicului pediatru sau ORL-ist, nu sa facem doar jumatate din tratament ca asa ni se pare noua mai corect si... ar trebui revenit la control la sfarsitul tratamentului pentru a vedea daca vindecarea este completa. Pentru ca daca nu s-a vindecat complet, mucoasa respiratorie este sensibila si cei cativa germeni care au mai ramas pe acolo se vor multiplica si vor face o noua viroza in cateva zile. 

Ar trebui sa ne intoarcem in colectivitate in momentul in care copilul este recuperat total” a explicat Ana Maria Apostol, medic specialist ORL conform qbebe.ro.