Razele soarelui dau alergie!

1 2 jpg jpeg

Bubiţe roşii, mâncărimi, simptome care apar imediat după expunerea la soare? Poate fi vorba de o alergie la razele ultraviolete.

Potrivit autorităţilor sanitare europene, numărul persoanelor afectate de alergia la soare s-a dublat în ultimii 10 ani. Cei mai expuşi riscului de a suferi de o astfel de alergie sunt copiii, dar şi persoanele de 20-30 de ani pot avea simptome de genul bubiţelor roşii pe zonele expuse la soare. Cel mai frecvent, alergiile se manifestă la nivelul pieptului şi pot apărea indiferent cât timp staţi la soare.

Radiaţiile sunt mai nocive

Unele persoane se nasc cu alergia la razele ultraviolete. Altele însă au dezvoltat-o de-a lungul timpului. Specialiştii spun că numărul crescut al persoanelor cu alergii la soare poate fi explicat prin faptul că stratul de ozon s-a subţiat, iar radiaţiile ultraviolete sunt mai nocive decât în anii trecuţi.

Creme de protecţie pentru alergici

Dacă suferiţi de alergie la soare, specialiştii vă recomandă să folosiţi, atunci când vă expuneţi la soare creme cu un factor de protecţie ridicat, adică peste 25. Este de preferat ca aceste produse să conţină titan, deoarece această substanţă blochează contactul razelor cu pielea.

Cum o puteţi preveni

Pentru a preveni apariţia simptomelor neplăcute ale alergiei solare, ar trebui să mâncaţi cât mai multe fructe şi legume proaspete. Printre alte beneficii, antioxidanţii din compoziţia lor au rolul de a proteja pielea de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete.

Unele medicamente o agravează

Simptomele alergiei se pot agrava dacă, înainte de expunerea la soare, aţi luat medicamente de tipul doxacilinei, diureticelor sau tratamentelor care reglează tensiunea arterială, atrag atenţia medicii specialişti.