Poţi lupta cu durerea!

1 2 jpg jpeg

Reumatologii americani de la Universitatea din California de Sud au realizat un studiu privind legătura dintre dietă şi durere şi recomandă nouă reguli pentru evitarea acesteia:

Mănâncă alimente proaspete. O astfel de dietă, cu alimente lipsite de conservanţi şi aditivi, poate reduce durerea.

Renunţă la cofeină. “Din cauza durerii, pacienţii nu se pot odihni şi încearcă să scape de oboseală cu o cafea. Dar fac mai mult rău”, spune dr. Kent Holtorf.

Evită legumele închise la culoare. Legumele sunt sănătoase, dar cele în culori închise pot agrava artrita şi durerile.

Mănâncă peşte gras. Acizii graşi Omega-3, care se găsesc în somon, influenţează sensibilitatea la durere.

Renunţă la produsele făcute cu drojdie. Aceasta contribuie la creşterea ciupercilor care declanşează durerea.

Alege o dietă hipo-glucidică. Aproximativ 90% din persoanele care suferă de durere cronică se confruntă cu o slabă funcţionare a glandelor suprarenale. Combină carnea cu legume verzi şi nu cu paste, orez sau cartofi.

Renunţă la îndulcitori, care se găsesc în sucuri şi în dulciuri.

Evită produsele care conţin aditivi. Glutamatul monosodic e un potenţiator de aromă ce poate declanşa dureri de cap şi de muşchi.

Elimină din dietă zahărul rafinat, alimentele prăjite şi prelucrate industrial. Ele irită muşchii, perturbă somnul şi atacă sistemul imunitar.