Peste 16 milioane de lei ajutor în lupta anti COVID-19 pentru Institutul Inimii din Cluj

1 inima jpg jpeg

În contextul pandemiei generate de COVID-19, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” primeşte un important ajutor printr-un proiect a cărui valoare se ridică la 16.511.881,43 lei, finanţat integral din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020 - Axa prioritară 9 „Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, SMIS 138819.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii sanitare, prin investiţii în dotări, care contribuie la dezvoltarea operaţionalităţii la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate publică şi îmbunătăţind accesul la serviciile medicale de calitate.

Prin proiect se urmăreşte adaptarea tehnică şi funcţională a infrastructurii Institutului Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” Cluj la situaţii epidemiologice de risc crescut, aşa cum s-a dovedit a fi criza sanitară provocată de virusul SARS-COV-2,  susţinând substanţial ameliorarea siguranţei pacienţilor şi a personalului medical.

În următoarele luni, Institutul Inimii va achiziţiona echipamente performante, dintre cele mai importante fiind un angiograf şi un aparat RX portabil.

Proiectul a debutat în 19 august 2020 şi se va finaliza în 30 aprilie 2021.

Echipa Institutului îşi doreşte ca expertiza oferită pacienţilor să fie îmbunătăţită, la fel şi viteza de reacţie a cadrelor medicale în toate intervenţiile specifice. Rezultatele investiţiilor se vor reflecta şi într-un număr crescut de beneficiari şi o activitate eficientizată prin dotările moderne puse la dispoziţia echipei medicale.

„Trecem, cu toţii, printr-un context unic, pe care, până în prezent, l-am gestionat optim  cu resursele existente, dar ştim că putem face mai mult pentru pacienţii noştri şi, în acelaşi timp, pentru protejarea personalului medical  care activează în Institut. Anual, mii de cazuri venite din întreaga regiune ajung în grija noastră, iar aşteptările lor şi ale comunităţii sunt de a fi soluţionate optim, prin accesul la cele mai bune soluţii medicale pentru fiecare dintre ele. Noile achiziţii ne vor ajuta să ne păstrăm renumele de unitate medicală de top pe care Instititul Inimii şi l-a dobândit cu foarte mult efort din partea întregii echipe”, spune Florin Crişan, managerul instituţiei.

Proiect finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.