Pentru o viaţă sexuală sănătoasă nu consuma lapte de soia

2 jpg jpeg

Când vine vorba de lapte se întâmplă adesea să te abţii mai ales dacă te confrunţi cu intoleranţă la lactoză. În plus în perioadele de post, laptele ce provine de la animale este interzis şi înlocuit cu cel de migdale sau soia.

Laptele de soia a început să se bucure de popularitate în rândul românilor mai ales pentru că este o bună sursă de proteine, fier, grupul de vitamine B şi calciu. Pare a fi un aliment extrem de sănătos mai ales pentru că nu are colesterol iar nivelul de grăsimi saturate este foarte scăzut. Însă chiar şi în acest caz există anumite motive pentru care nu ar trebui să consumi acest lapte de soia.

Conţinutul de fitoestrogeni afectează mentruaţia

Ceea ce nu prea se spune despre soia este că boabele ei conţin fitoestrogeni care influenţează nivelul normal de estrogen al organismului. Astfel că doar două pahare de lapte de soia consumate zilnic pot să influenţeze ciclul menstrual.

Ţine cont de faptul că estrogenul este direct responsabil de starea emoţională a femeii iar la bărbaţi acest hormon are legătură cu testicolele şi glandele suprarenale. Tot de estrogen se leagă şi depresia postpartum, sindromul premenstrual şi buna funcţionarea a părţilor din creier ce corespund emoţiilor.

Un nivel scăzut sau crescut al acestui hormon în organism poate perturba buna funcţionare a ta.

Află cum modifică cafeaua nivelul de estrogen din corp AICI

Favorizează apariţia cheagurilor de sânge

Din cauza faptului că soia conţine hemaglutinină, substanţă care ajută celulele roşii din sânge să se transforme în tromboză, consumul său ar trebuie atent monitorizat. Buna circulaţie a sistemului sangvin este vitală vieţii. În plus, soia este bogată şi în fitaţi care reţin absorbţia mineralelor precum calciu, magneziu, fier şi zinc.

Nu trebuie să excluzi nici conţinutul de aluminiu pe care îl are şi care poate afecta dacă este consumată în exces funcţia normală a sistemului nervos şi a rinichilor.

Este un produs modificat genetic

Este cunoscut faptul că soia se obţine în urma unor modificări genetice care fără îndoială are anumite consecinţe asupra organismului uman, deşi nu sunt însă cunoscute în totalitate.

Studiile care au fost făcute pe seama acestui produs au scos la iveală că are un conţinut de iziflavone, substanţe care pot stimula dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul sânilor. Un aspect deloc de neglijat.

Mai mult de atât consumul cu regularitate a acestui produs are aspecte adverse şi la nivelul tiroidei deoarece conţinutul de goitrogeni blochează sinteza hormonilor tiroidieni.