Ştiai că o persoană îşi poate da seama de caracterul tău după felul în care te încalţi? O spun mai multe studii ale cercetătorilor americani şi britanici.

Încălţămintea colorată

Este purtată de persoane cu multă încredere în ele, stabile emoţional, cărora nu prea le pasă de părerea pe care ceilalţi şi-o fac despre ei.

Nu se tem de despărţiri şi se ataşează cu greu de cineva. O încălţăminte haioasă, colorată, nu înseamnă neaparat şi o personalitate amuzantă, spun oamenii de ştiinţă.

Pantofii noi

Persoanele cu un stil de ataşament anxios au tendinţa de a-şi cumpăra pantofi noi mai des decât alţii. Totodată, celor care păstrează foarte bine încălţămintea le pasă mult de părerea pe care o au cei din jur despre ei, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Kansas, SUA, în urma unei cercetări la care au luat parte 63 de studenţi.


Citeşte şi:

- Cum îţi influenţează personalitatea anotimpul în care te-ai născut

- Ce legătură este între personalitate şi zodie

- Personalitatea, în legătură cu zodia şi grupa sangvină


Balerinii

Femeile care se simt bine în balerini sunt calme, drăgăstoase şi cărora le place să zâmbească mult. Sunt amuzante şi se simt bine în pielea lor, dar dau dovadă şi de perseverenţă.

Pantofii cu toc cui

Preferaţii femeilor cu multă răbdare sunt pantofii cu toc înalt, spun cercetătorii americani. Totodată, spun despre cele care-i poartă că le place să fie în central atenţiei şi că se mândresc cu trupul lor. Arată, de asemenea, siguranţă de sine, dar şi faptul că poţi fi şi capricioasă.

Încălţăminte până la gleznă

Dacă îţi place să porţi sandale sau ghete până la gleznă, acest lucru poate spune despre tine că eşti o fire impulsivă. Totodată, se spune că treci foarte uşor de la o stare la alta.

Pantofii sport

Cei care preferă să iasă cel mai des din casă într-o pereche de adidaşi sunt oameni comozi, cu un caracter puternic, spun studiile. Au, de asemenea, spirit de aventură, dar şi o doză mare de independenţă.