Oricui i se poate întâmpla să taie maioneza sau să pună prea multă sare în mâncare. Unele secrete te ajută să ieşi din astfel de încurcături.

 

  • Sarea adăugată în apa în care fierb ouăle previne crăparea lor.
  • Nu înţepa cu furculiţa sau cuţitul carnea aflată pe grătar, pentru că prin orificii se va scurge sucul.
  • Cartofii fierţi se descojesc mai repede dacă în apa în care au fiert a fost adăugată 1 linguriţă de ulei.
  • Prospeţimea unui ou poate fi verificată cu ajutorul unui pahar cu apă. Se pune oul într-un pahar cu apă, iar dacă acesta pluteşte, este vechi. Dacă se scufundă, este bun pentru consum.
  • Pentru a preveni lăcrimarea când o tai, pune ceapa la congelator cu o jumătate de oră înainte.
  • Cureţi mai uşor coaja ouălor dacă le ţii în apă rece 5 minute după ce s-au răcit.
  • Maioneza tăiată poate fi reparată dacă se adaugă 2 linguri de apă fierbinte, apoi se amestecă uşor.
  • Secretul omletei perfecte este laptele. Pentru fiecare 2 ouă adăugate când faci omleta, pune şi aproximativ 50 ml de lapte.
  • Carnea tare poate fierbe mai repede dacă adaugi în oală, când apa este în clocot, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu.
  • Poţi curăţa mai uşor solzii de peşte dacă îl ţii 1 minut în apă fiartă.
  • Dacă ai pus prea multă sare în mâncare, poţi pune în ea câteva felii de cartof crud, pe care le scoţi apoi. Un alt truc este să înmulţeşti mâncarea prin adăugarea de apă, sos sau legume.
  • Pentru ca sarea să nu se umezească, pune câteva boabe de orez în recipientul în care o păstrezi.

Citeşte şi: Care sunt cele mai sănătoase oale de gătit