În afară de plăcerea sexuală, orgasmul are şi proprietăţi terapeutice dovedite: oamenii care sunt activi din punct de vedere sexual sunt mai fericiţi, mai sănătoşi şi arată mai tineri.

Oferă o stare de bine

În timpul actului sexual, organismul secretă mai mulţi hormoni, dintre care endorfinele, cunoscute şi sub denumirea de „homoni ai fericirii“ datorită stării de euforie pe care o creează. Aceasta este explicaţia pentru care, după o partidă de sex, te simţi relaxat.

Combate migrenele

Specialiştii afirmă că oxitocina şi serotonina, eliberate în timpul actului sexual, pot combate migrenele, datorită efectului analgezic. În plus, studiile au demonstrat faptul că aceşti doi hormoni reduc nivelul inflamaţiilor din corp şi accelerează viteza de vindecare a rănilor cu aproximativ 25%.


Mai poţi citi şi:

- De ce să mimezi orgasmul când poţi sa-l ai?

- Ce nu ştiai despre orgasm

- 5 cauze ale absenţei orgasmului


Previne cancerul de sân

În cazul femeilor, atingerea orgasmului este o metodă de prevenire a cancerului de sân, deoarece în această etapă a actului sexual este eliberată oxitocina, hormon cu rol de protecţie împotriva cancerului de sân, arată un studiu al cercetătorilor australieni. Tot în cazul femeilor, contracţia vaselor sanguine şi a muşchilor din zona pelviană duc, în timp, la diminuarea tensiunii premenstruale.

Contribuie la o mai bună oxigenare

Respiraţia profundă şi pulsul ridicat care apar în timpul activităţii sexuale duc la o mai bună oxigenare a întregului corp, un proces care ajută organele şi ţesuturile să-şi menţină starea de sănătate. În plus, în timpul transpiraţiei, sunt eliminate substanţele nocive din organism.