Au trecut proba timpului, transmiţându-se din generaţie în generaţie şi încă sunt crezute de cei care îşi doresc un trai mai bun, noroc şi spor în toate.

Cu toate că multe superstiţii şi sfaturi din popor sunt adesea ilogice, mai ales pentru vremurile noastre, numeroşi adepţi ai ritualurilor practicate din bătrâni continuă să creadă în ele şi să se teamă de cele care nu prevestesc lucruri bune.

Decorează casa cu flori

Atragi bucuria şi prosperitatea în casă dacă îţi înfrumuseţezi încăperile cu flori verzi sau parfumate, cum ar fi busuiocul, trifoiul, iasomia. Busuiocul aduce dragoste şi atrage succesul. Trifoiul este văzut ca un magnet pentru bani şi, în plus, se crede că oferă protecţie de cele rele. Iasomia este o plantă care îţi va decora casa, îi va împrospăta aerul şi îl va parfuma. Totodată, se crede că poate aduce bani în casă, armonie şi pace în familie.

Aşa ţii ghinionul departe!

Dacă te muţi în casă nouă sau renovezi ori zugrăveşti locuinţa, aruncă tot ce este vechi, uzat şi nefolosit de mult timp. O casă nouă înseamnă şi o mătură nouă, altfel, te aşteaptă ghinion şi dezordine în viaţă. Este mai bine să nu împrumuţi mătura de la cineva, ci să o foloseşti pe a ta. Dacă ai musafiri toxici, neplăcuţi, după plecarea lor dă cu mătura prin casă imediat ce au ieşit pe uşă. Evită să o sprijini de pat, pentru că tot răul adunat de ea şi murdăria se vor duce în spaţiul tău de odihnă. Ca să ai noroc în ziua următoare, dă-te jos din pat pe aceeaşi parte pe care teai urcat. Dacă ai vărsat ceva pe jos, niciodată să nu ştergi cu piciorul, ca să nu atragi ghinionul.

 Ritualuri pentru noroc la bani     

De acum înainte, dacă vrei să nu mai ai datorii, iar banii pe care îi faci să se înmulţească şi să nu mai duci grija zilei de mâine, evită să împrumuţi bani lunea, la trecerea dintre ani sau în zilele cu sfinţi. Credinţele populare spun că felul cum îţi aranjezi lucrurile în casă contează enorm când vine vorba de atragerea sporului la bani. În trecut, plita, soba, vatra, locurile unde se gătea, erau considerate simbolurile bunăstării. Acum, putem să ne referim la cuptor, aragaz, care trebuie să fie poziţionate cu faţa spre centrul casei, niciodată spre uşă, fereastră ori o sursă de apă, cum ar fi chiuveta. Lasă colţurile camerelor pe cât posibil libere, ca norocul să îşi facă loc să stea acolo. Ca să atragi sporul la bani, se zice că e bine să „uiţi“ o monedă în pragul uşii, ca oamenii înstăriţi care te vizitează să transfere din norocul lor şi la tine.