Nucile previn afecţiunile cardiace

1 2 jpg jpeg

Iată câteva indicaţii ale specialiştilor de la Departamentul american pentru Hrană şi Medicamente:

Conţinut nutritiv. Nucile sunt cea mai bună sursă de proteine vegetale. Sunt bogate în fibre, vitamina B, magneziu şi antioxidanţi (vitamina E). Mai conţin şi steroli vegetali şi acizi graşi Omega3.

Beneficii:

* Reduc riscul de boli de inimă prin îm-bunătăţirea elasticităţii vaselor de sânge şi prevenind îngroşarea lor; * Reduc procesele inflamatorii; * Întăresc sistemul imunitar; * Reduc nivelul proteinei C reactive.

Există şapte tipuri de nuci care conţin mai puţin de 4 g de grăsimi saturate la 50 g de produs. Acestea sunt: migdalele, alunele, arahidele, nucile pecan, seminţele de pin, fisticul şi nucile.

Sfaturi:

* Nucile sunt bogate în calorii, aşa că trebuie consumate cu moderaţie;

* În loc doar să adăugaţi nuci în dietă, mâncaţi-le ca înlocuitori pentru diverse alimente care sunt bogate în grăsimi saturate, precum brânza sau carnea;

* Mâncaţi cel mult 42 de grame de nuci pe zi (adică miezul a zece nuci);

* Adăugaţi-le în salate;

* Dacă aveţi poftă să ronţăiţi ceva, renunţaţi la prăjituri, în favoarea miezului de nucă;

* În loc de ardei, folosiţi nuci tăiate în pizza;

* Pentru un plus de proteine, înlocuiţi oul cu miezul nucilor;

* Adăugaţi nuci în cereale, la micul-dejun.