Metodele de răcorire pe care le folosim cu toţii, aerul condiţionat, îngheţatele sau băuturile răcoritoare cu multă gheaţă sunt principalii vinovaţi care duc la apariţia răcelilor de vară.

Ei bine, nici vara nu scăpăm de cele peste 200 de virusuri care sunt responsabile de viroze respiratorii. Acestea se află în circulaţie pe tot parcursul anului.

E adevărat că ne îmbolnăvesc mai frecvent în sezonul rece, pentru că frigul şi umezeala sensibilizează mucoasa nazală, însă nici vara nu suntem scutiţi de acest pericol. Diversele metode la care apelăm pentru a ne răcori pe timp de caniculă duc la creşterea receptivităţii mucoasei respiratorii faţă de aceste virusuri, pregătind terenul pentru instalarea virozelor estivale.

Pentru a înfrunta aceste probleme trebuie, mai întâi, să recunoaştem o viroză. Medicii spun că dominante în sezonul cald sunt infecţiile la nivelul faringelui. Acestea debutează brusc prin stare generală afectată, febră, nas înfundat, dureri de cap şi mai ales dureri de gât.

Pe timpul verii este mult mai dificil să aplicăm aceleaşi metode de vindecare ca şi în anotimpul rece. Un exemplu în acest sens sunt ceaiurile calde pe care nu le mai putem bea la fel cum o faceam iarna.

Pentru această problemă, însă, există nişte uleiuri naturale care se dovedesc de mare ajutor pentru calmarea gâtului iritat, dar şi pentru stimularea sistemului imunitar.

Uleiul de gălbenele – are efect antiinflamator şi acţiune antialergică. Reduce durerea, opreşte răspândirea infecţiei, reduce mâncărimea, îndepărtează disconfortul la înghiţire şi accelerează procesul de vindecare.

Uleiul de cătină – are efect antibacterian şi antiinflamator, stimulează procesul de regenerare. Acţionează asupra bacteriilor, reduce durerea şi răspândirea infecţiei, duce la ameliorarea senzaţiei de mâncărime şi îndepărtează disconfortul la înghiţire.

Uleiul de bergamotă – stimulează imunitatea şi acţionează ca un agent de răcire. Reduce disconfortul la nivel local şi accelerează procesul de regenerare a mucoasei respiratorii.

Folosire acestor uleiuri are beneficii precum protejarea mucoasei respiratorii, stimularea imunităţii, diminuarea inflamaţiilor, îndepărtarea durerilor de gât şi asigurarea vindecării rapide.

Laringo Spray cu Propolis şi Ulei de Gălbenele - 22,50 lei

Ulei de Cătină cu Gălbenele şi Sunătoare - 11,5 lei

Faringo Spray - 23,00 lei