Potrivit statisticilor, in Romania, 1 din 4 copii de 8 ani are probleme de greutate si 1 din 10 este diagnosticat cu obezitate.

Persoanele afectate de obezitate risca sa dezvolte peste 30 de complicatii grave, printre care boli cardiovasculare, diabet zaharat, afectiuni musculo – scheletice, in special osteoartrita, sindromul de apnee in somn, depresie, precum si unele tipuri de cancer. Excesul de greutate este una dintre cele mai ingrijoratoare probleme de sanatate publica, Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizand ca Europa se va confrunta cu o epidemie de obezitate pana in anul 2030.

De aceea, daca te confrunti cu kilograme in plus, indicat ar fi sa ceri ajutorul unui medic nutritionist. Acesta va stabili impreuna cu tine, pe baza istoricului, a analizelor medicale si investigatiilor de metabolism, un plan alimentar personalizat, tinand cont de programul, obiceiurile si preferintele alimentare pe care le ai, astfel incat sa-l poti integra cu usurinta in stilul de viata si mentine pe termen lung.

Pacientul poate opta sa realizeze periodic consultatii individuale sau poate stabili impreuna cu medicul daca este recomandat sa intre intr-un program de investigatii si consultatii pentru a-si atinge obiectivele. Toate programele includ, in functie de recomandarea medicului, investigatii de metabolism, consultatii medicale si consiliere din partea psihoterapeutului.

„Obezitatea este, in primul rand, o afectiune medicala care afecteaza atat calitatea vietii, cat si speranta de viata a pacientului si care poate fi tratata. In clinica noastra, pacientii au avantajul unei abordari integrate a nutritiei, care acopera toate etapele implicate in alcatuirea unui program potrivit si eficient de slabit, incepand de la consultatia initiala, analize si investigatii de metabolism, continuand cu jurnalul nutritional, planul alimentar personalizat, dar si sedinte de psihoterapie, mancatul emotional fiind, in ultima perioada, considerat o cauza din ce in ce mai frecventa a kilogramelor in plus”, a declarat Andreea Vasile, director clinica Smart Nutrition.