Nu mai scapi de migrene? Elimină aceste cauze!

1 2 jpg jpeg

Migrenele pot fi manifestate şi printr-o sensibilitate la lumină, stare de greaţă, vărsături, intoleranţă la zgomote. Dacă simptomele dispar abia după ore în şir de suferinţă ori nu trec nici după ce ai luat un analgezic, o posibilă cauză este reprezentat de tulburările hormonale. Descoperă şi alte posibile cauze care, dacă nu sunt eliminate, pot agrava migrenele!

Mâncatul în grabă şi alimentele procesate

Migrenele pot avea o cauză la care poate nu te gândeşti: mesele neregulate sau mâncatul pe fugă, în timp ce lucrezi. Dacă, în timp ce mănânci, nu te concentrezi asupra mestecatului şi te grăbeşti, creierul este stimulat să producă o cantitate mare de hormon serotonină.

Dieta influenţează mult apariţia migrenelor. Alimentele de tip fast-food, supele instant şi prăjelile cresc riscul de apariţie a oboselii şi a migrenelor. Printre „vinovaţi“ se numără tiramina (prezentă în vinul roşu, peştele afumat, ficatul de pasăre, smochine), nitraţii (din mezeluri) şi glutamatul monosodic, o substanţă care intensifică gustul acestor preparate şi declanşează procese inflamatorii care conduc la apariţia migrenelor.

Odihna prea puţină

Un somn de mai puţin de 7 ore pe noapte şi odihna fără măsură pot provoca deopotrivă migrene. În primul caz, creierul nu poate să-şi ducă la bun sfârşit funcţiile normale din timpul perioadei de odihnă. De aceea, lipsa de concentrare, oboseala şi migrenele te împiedică să te ocupi de activităţile obişnuite de peste zi. Şi când dormi prea mult este perturbat ritmul natural al corpului.

Îngrăşarea

Mulţi nu dau importanţă faptului că o greutate corporală mare poate fi una dintre cauzele migrenelor. Obezitatea este unul dintre factorii de risc ai bolilor cardiovasculare şi a tulburărilor care ţin de circulaţia sângelui. Medicamentele pe care le iau cei care suferă de obezitate sau de boli cardiace, precum şi dezechilibrele hormonale atrag apariţia episoadelor frecvente de migrenă.

Printre alte cauze ale migrenelor se numără:

-alergiile,

-deshidratarea,

-depresia,

-stresul,

-anxietatea,

-menopauza,

-pilulele contraceptive sau tratamentele hormonale.