Vara, mai mult ca oricând, ai nevoie de un regim care să elimine excesul de apă din organism şi care să-ţi ofere o cantitate mare de vitamine şi de minerale. Iată ce dietă îţi propun specialiştii.

Dieta de vară trebuie să fie bogată în fructe şi legume pline de vitamine, minerale şi fibre.

Dar, ca să ai cele mai bune rezultate, trebuie să reduci pe cât posibil grăsimile animale şi sarea. Poţi da gust mâncărurilor cu ierburi aromatice şi condimente care stimulează arderea grăsimilor din organism.

Iar seara, un ceai de muşeţel te va ajuta să dormi bine şi să elimini în timp excesul de apă din corp. Iată ce poţi mânca timp de o săptămână. Cu această dietă poţi da jos 4-5 kg, dacă o ţii timp de o lună. Adunate, numărul caloriilor dintr-o zi nu depăşeşte 1.400.

LUNI

Mic dejun
-o ceaşcă de cafea neîndulcită
-o tartină cu pâine integrală, brânză degresată şi roşii

Gustare
-1 baton de cereale integrale

Prânz
-200 g piept de pui la grătar
-300 g salată din ardei gras, frunze de spanac, roşii, morcovi cu ulei de măsline

Gustare
-2 piersici

Cină
-ciorbă de fasole verde (100 calorii)
-1 felie de pâine integrală

MARŢI

Mic dejun
-o cafea dulce
-200 g iaurt cu cereale integrale
-1 grepfrut

Gustare
-200 g căpşuni

Prânz
-200 g salată de roşii cu castraveţi
-300 g ciorbă de pui cu legume (210 calorii)
-2 felii de pâine integrală

Gustare
-200 g ananas

Cină
-250 g cod cu ierburi aromate la cuptor, cu piure de ţelină
-50 g pâine integrală (121 calorii)

MIERCURI

Mic dejun
-un ceai verde cu miere
-omletă cu ceapă verde şi mărar + o roşie
-1 felie de pâine integrală

Gustare
-125 ml de iaurt natural, simplu

Prânz
-200 g supă de roşii
-250 g salată de fasole verde
-25 g pâine integrală

Gustare
-200 g cireşe

Cină
-250 g orez cu dovlecei şi morcovi

JOI

Mic dejun
-o ceaşcă de cafea
-o felie de pâine integrală cu şuncă de pui şi roşii, 1 piersică

Gustare
-1 baton cereale integrale

Prânz
-300 g salată de dovlecei cu roşii şi busuioc
-1 păstrăv la grătar cu lămâie

Gustare
-200 g piersici

Cină
-300 g salată de orez cu roşii, castraveţi şi mozzarella

VINERI

Mic dejun
-200 ml de lapte degresat cu fulgi de porumb
-o cafea

Gustare
-200 g salată de fructe de vară

Prânz
-300 g ciorbă de pui cu fasole verde
-1 felie de pâine integrală

Gustare
-200 g căpşuni

Cină
-200 ml supă de peşte cu 30 g crutoane
-200 g pepene galben

SÂMBĂTĂ
Mic dejun

o cafea, o omletă (1 ou) cu spanac + 1 roşie

Gustare

1 grepfrut

Prânz

300 g cartofi copţi

1 salată verde cu roşii, ardei gras, castraveţi

Gustare

2 piersici

Cină

200 g pizza cu legume, 200 g pepene galben

DUMINICĂ

Mic dejun

-un ceai verde cu miere şi lămâie, 200 g iaurt cu cereale integrale

Gustare
-1 măr verde

Prânz

-200 g mâncărică de dovlecei cu morcovi şi pui, 200 g salată verde cu roşii, 25 g pâine neagră

Gustare

-200 g salată de banane

Cină

-200 g salată cu paste, roşii, castraveţi, ardei şi şuncă de pui, 1 piersică