Negi in talpa: leacuri eficiente pentru indepartarea lor

1 negi in talpa jpg jpeg

Cunoscuti si sub denumirea de veruci plantare, cei mai multi negi in talpa se pot trata usor cu ajutorul terapiilor moderne. Chiar daca nu sunt durerosi, acestia trebuie indepartati, pentru ca sunt contagiosi.

Cand spunem negi in talpa ne referim la verucile vulgare – leziuni benigne (necanceroase) –, care apar de cele mai multe ori la nivelul mainilor sau picioarelor. Ei apar ca urmare a infectarii primului strat de piele (epiderma) cu o tulpina a virusului papiloma uman (HPV).

Contra negi in talpa avem solutii cu acid salicilic

O buna modalitate de a „tine sub control“ negii este sa ai grija de imunitate, mai ales ca se stie ca atunci cand ea este slabita, riscul aparitiei unei infectii este mai ridicat. La fel este si in cazul negilor. O prima varianta de tratament recomandata de medici este cea pe baza de acid salicilic, acid tricloracetic sau acid lactic (sub forma de solutii, geluri sau creme). Trebuie sa pui direct pe neg un plasture inmuiat in acid salicilic, apoi sa indepartezi straturile superficiale ale negului cu un obiect usor abraziv, cum este piatra ponce. Repeta procedura si pielea infectata va fi distrusa, se va exfolia.

Laserul este eficient in caz de negi plantari mari

Una dintre terapiile moderne indicate pentru indepartarea negilor este cea cu laser. Cel mai adesea, medicii recomanda procedura care se realizeaza sub anestezie locala, atunci cand negii continua sa reapara in urma altor terapii, produc disconfort la mers sau sunt localizati in zone mai sensibile, cum este cea a unghiilor. Cu ajutorul laserului medicul distruge tesutul afectat. Bine de stiut! Dupa procedura cu laser este necesara ingrijirea leziunii si aplicarea de pansamente pana la cicatrizarea pielii.

De asemenea, negii se mai pot indeparta si cu ajutorul procedurii de electrocauterizare. Tipul tratamentului indicat de medic depinde de localizare, marime, numarul negilor, dar si de varsta, respectiv starea de sanatate a pacientului.