Multe femei însărcinate se tem să facă sport, deoarece cred că activitatea fizică poate dăuna fatului. Lucrurile însă, nu stau deloc aşa: mişcarea este benefică atât pentru mamă, cât şi pentru copil.

Exerciţiile fizice pot reduce tensiunea arterială, riscul de diabet gestaţional şi te ajută să te refaci mai repede după sarcină. Înainte de a începe programul de fitness, vorbeşte cu medicul tău şi informează-te.

Când faci exerciţii, pe de o parte, ai mai multă încredere în tine, pe de altă parte, îţi pregăteşti organismul pentru naştere. Câteva studii au aratat că exerciţiile fizice în timpul sarcinii pot reduce travaliul. În plus, mişcarea aduce beneficii şi fătului. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Montreal, în 2013, a arătat că 20 de minute de exerciţii moderate, de 3 ori pe săptămână, îmbunătăţesc funcţia creierului copilului.

Îmbunătăţeşte somnul


Dacă ai probleme cu somnul în timpul sarcinii, mai ales în ultimele trei luni, exerciţiile te pot ajuta. Nu-ţi face griji, cele mai multe femei gravide au probleme de somnul, la un moment dat, nu doar tu. Dacă eşti agitată şi te răsuceşti toată noaptea, discută cu medicul tău şi ia în considerare exerciţiul fizic, zilnic.

Revenirea la formele iniţiale

Uneori, poate fi extrem de dificil să revii la corpul tău de dinaintea sarcinii, dar dacă lucrezi în mod regulat, poţi urmări numărul kilogramelor cum scad, prin miscare şi un regim de viaţă sănătos.

Echilibrare hormonală

Deoarece hormonii se modifică în timpul sarcinii constant, nu e de mirare dacă observi că sentimentele tale se schimbă dintr-o clipă în alta. Pentru a reduce schimbările de dispoziţie, înceacă să faci mişcare, în mod regulat. Exerciţiile fizice pot ajuta la echilibrarea hormonilor tăi, precum şi la creşterea încrederii.

Ascultă-ţi corpul şi bucură-te de exerciţiile fizice moderate.Nu uita să bei suficienta apă pentru a rămâne hidratată.


Citeşte şi:

VIDEO: Eşti însărcinată? Iată ce să eviţi!

Sunt însărcinată. Pot sta la plajă?