Micul dejun prelungeşte viaţa cu 5 ani

1 2 jpg jpeg

Importanţa micului dejun

În sprijinul afirmaţiilor de mai sus vin studiile cercetătorilor, care au demonstrat că micul dejun este esenţial pentru menţinerea sănătăţii organismului şi că acesta trebuie să conţină nutrienţi, vitamine şi minerale esenţiale, pentru funcţionarea optimă a tuturor organelor.

Cum arată un mic dejun sănătos?

Lactate, de preferat cu un conţinut scăzut de grăsime, care să vă asigure porţia zilnică necesară de calciu. Calciul este esenţial în menţinerea sănătăţii oaselor şi a fortifierii acestora, în special pentru copii şi persoanele în vârstă.

Pentru persoanele cu intolerenţă la laptele de vacă, acesta poate fi înlocuit cu lapte de soia, bogat în proteine.

Fructele nu trebuie să vă lipsească, de asemenea, la micul dejun. Bogate în fibre, ele pot fi consumate ca atare sau sub formă de suc.

Cerealele integrale conţin carbohidraţi, principala sursă de energie pentru organismul nostru. Le puteţi consuma cu lapte, adăugate în iaurt sau în prăjituri şi în pâine.

Mezelurile atent alese şi doar cele sănătoase îşi pot face şi ele loc la micul dejun, însă acestea trebuie consumate în cantităţi moderate. În schimb, datorită conţinutului bogat de proteine, acestea ajută corpul să se trezească mai repede.

Ouăle nu trebuie să lipsească dintr-un mic dejun sănătos, mai ales că pot fi consumate în diferite variante.

Sunt supraponderal. Pot să sar peste micul dejun?

În cazul în care vă confruntaţi cu probleme de greutate şi credeţi că sărind peste micul dejun faceţi corpului o favoare, în ideea de a pierde câteva kilograme, trebuie să ştiţi că procedaţi complet greşit! Organismul nu va face decât să producă şi mai multă grăsime pentru a-şi asigura nivelul de energie necesar trezirii corpului.

Astfel, puteţi consuma fructe şi cereale integrale, eliminaţi complet zahărul, consumaţi doar lactate cu zero grăsimi, iar în ceea ce priveşte mezelurile, optaţi pentru şuncă fiartă sau curcan.