O dietă scăzută în calorii încetineşte procesul de îmbătrânire şi micşorează considerabil riscul de apariţie a cancerului.

Specialiştii site-ului ivillage.ro ne spun cât de importante sunt caloriile din mâncarea noastră. O dietă scăzută în calorii duce la o viaţă mai lungă şi cu mai puţine boli.

Specialiştii americani susţin că, prin micşorarea conţinutului caloric, se poate obţine o încetinire a ritmului de îmbătrânire la o specie de primate. Studiul a fost efectuat timp de 20 de ani pe maimuţe.

După această perioadă, cercetătorii au remarcat că maimuţele care au urmat o dietă foarte strictă, cu un conţinut de calorii redus, sunt de trei ori mai puţin expuse la boli asociate bătrâneţii, precum bolile de inimă sau diabetul, decât maimuţele care nu au urmat regimul.
Speranţa de viaţă medie a acestor primate este de 27 de ani.

În rândul animalelor supuse restricţiilor calorice nu a fost înregistrat nici un caz de diabet, iar sănătatea creierului era semnificativ mai bună. În schimb, în celălalt grup, această maladie era frecvent întâlnită.