Merele te ajută să reduci colesterolul

1 2 jpg jpeg

1. Ne protejează de infarct. Cantitatea mare de fibre conţinută face ca merele să lupte cu nivelul de colesterol, cu îngroşarea arterelor şi să prevină atacul cerebral şi infarctul.

2. Menţin normal nivelul glicemiei. Deşi merele sunt fructe dulci, ele conţin zaharuri foarte simple, în majoritate fructoză, care este eliberată lent în sânge, fără a creşte glicemia.

3.Ne vitaminizează. Merele sunt o sursă importantă de vitamina C. Fără aceasta, organismul nostru ar fi mult mai slab în faţa microbilor.

4. Ne protejează de radiaţia solară ultravioletă. Ultimele studii ştiinţifice au arătat că fenolii antioxidanţi aflaţi în coaja unor soiuri de mere cresc mult rezistenţa pielii umane la radiaţia ultravioletă solară.

5. Previn cancerul de colon. Datorită fibrelor alimentare insolubile ce previn constipaţia şi protejează mucoasa colonului de diverşi cancerigeni chimici, merele previn cancerul de colon.

6. Previn osteoporoza. Un flavonoid conţinut doar în mere previne osteoporoza asociată cu menopauza, datorită acţiunii antiinflamatoare şi antioxidante specifice.

7. Ne ajută să slăbim. Merele pot constitui alimentul principal al unei diete sănătoase. Consumul a trei mere într-o zi va produce senzaţia de saţietate.

8. Scad colesterolul. Un consum de 2-3 mere pe zi diminuează nivelul colesterolului, iar după două luni, se observă o scădere a nivelului cu 5-15%.

Merele Ionatane, bogate în vitamina C

Sunt de mărime medie, cu coaja netedă şi gust dulce-acrişor. Coaja este subţire, de culoare roşiatică, de obicei fără dungi. Pulpa este alb-gălbuie, suculentă, dulce, prezintă o aromă foarte intensă. Specialiştii le recomandă datorită conţinutului ridicat de vitamina C.

"Roşu delicios", pentru o inimă sănătoasă

Este unul dintre cele mai cunoscute şi mai cultivate tipuri de mere. Pulpa este albă, cremoasă şi suculentă, de aceea este recomandat să fie consumat crud. Merele roşii conţin în coajă licopenul, o substanţă care, în anumite cantităţi, reduce riscul de inflamare a miocardului.

"Galben delicios" stimulează sistemul imunitar

La fel de gustoase, de-ţi lasă gura apa, sunt şi merele galbene. De asemenea, pentru echilibrarea sistemului limfatic sunt preferate fructele şi legumele de culoare galbenă. Merele cu pigment galben conţin carotenoizi, care combat colesterolul rău şi previn bolile cardiovasculare.