Masca faciala cu zeolit: exfoliaza, detoxifiaza, demachiaza si catifeleaza

1 masca de fata cu zeolit jpg jpeg

Nu sunt multe ingrediente folosite in infrumusetare care incep cu litera Z, dar zeolitul este cu adevarat special si trebuie sa stii cat mai multe despre el. Poti face o masca faciala cu zeolit, un mineral despre care se spune ca este maestru in detoxificare.

Zeolitul s-a format in urma cu cateva sute de milioane de ani, potrivit mindbobygreen.com, si este un aluminosilicat care nu este toxic pentru organism. In maximum 8 ore se elimina din organism, nu inante de a aduce beneficii sanatatii. Daca ai probleme cu pielea, iti recomand masca faciala cu zeolit.

Indiferent cat de complex este ritualul tau de ingrijire, nu ai cum sa te feresti de agentii exteriori agresivi cu tenul. Toxinele si poluantii gasesc o multime de cai sa se strecoare in piele, trebuie sa fii si tu pregatita cu metode eficiente de detoxifiere.

Zeolitul are proprietati extraordinare de absorbire, retinere si eliminare a diferitelor substante chimice, a nutrientilor, ionilor, dar mai ales a toxinelor din organism. Un studiu efectuat pe animale de laborator a scos la iveala ca prin aplicare locala, zeolitul poate preveni si stopa dezvoltarea cancerului de piele.

Cum functioneaza masca faciala cu zeolit?

Structura zeolitului poate fi asemanata cu un figure de miere, avand structura celulara microporoasa. Porii aduna „bagajele“ cu toxine din corp si lasa in loc minerale sanatoase, cum ar fi potasiul care se gaseste in compozitia zeolitului. Practic, atrage ca un magnet materialele negative pentru corp si le inlocuiste cu unele pozitive. Cauta in magazinele naturiste zeolit 100% pur, daca te gandesti sa prepari masca faciala cu zeolit acasa.

Masca faciala cu zeolit, un preparat – trei functii

Amesteca 1 lingura cu pudra de zeolit si 2 de apa, ca sa obtii o pasta, pe care o intinzi pe fata si o lasi sa isi faca efectul timp de 1 ora. Cu cat stai mai mult timp cu ea pe fata, cu atat mai bine. Asteapta-te ca dupa ce te speli bine pe fata, sa ai tenul delicat si porii sa nu mai fie atat de vizibili.

Daca utilizezi masca in loc de demachiant, mixeaza aceleasi proportii de ingrediente, aplica pe fata si spala-te dupa doar 1 minut. Nu lasa pasta sa se usuce, pentru ca acest proces, efectuat zilnic, ar infuenta in mod negativ sanatatea pielii. Daca ti se pare tenul uscat dupa demachiere, foloseste o crema pe baza de uleiuri de shea, de cacao, de avocado.

Poti folosi zeolitul si ca exfoliant. Are o textura fina, ca de nisip si poate exfolia bland pielea. Pune 1 lingura de pudra de zeolit in palma sau intr-un recipient mic si cu ajutorul unei periute maseaza circular zonele care trebuie curatate, evitand pielea delicata din jurul ochilor. Nu inhala pudra. Spala-te cu multa apa dupa acest procedeu si alterneaza apa rece cu cea calda, ca sa reduci inflamatia pielii.