Masca din coji de roşii curăţă tenul

1 2 jpg jpeg

Au proprietăţi antioxidante, datorită vitaminelor conţinute, din grupele A şi C.

Reglează glicemia. Cromul conţinut de roşii ajută persoanele bolnave de diabet să-şi menţină glicemia sub control.

Reduce consecinţele negative ale fumatului, deoarece conţin acid clorogenic şi acid cumaric, care previn dezvoltarea celulelor cancerigene.

Sunt bune pentru ochi, deoarece conţin vitamina A.

Previn bolile de inimă. Potasiul şi vitamina B din roşii ajută la scăderea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol. Aceasta, în schimb, previne apariţia accidentelor vasculare, a infarcturilor şi a altor posibile boli de inimă, care pot pune viaţa în pericol.

Sunt eficiente în îngrijirea pielii. Folosiţi o mască din cojile de la 8-12 roşii. Lăsaţi-o să acţioneze 10 minute şi apoi spălaţi-vă cu jet de apă caldă. Tenul va fi mai curat şi mai strălucitor, chiar dacă e posibil să capete o uşoară nuanţă de roşu.

Menţin sănătatea părului. Vitamina A din roşii păstrează părul puternic şi strălucitor.

Previn cancerul. Diverse studii au arătat că, datorită lycopenului, roşiile pot reduce riscul de cancer la prostată, la stomac şi colorectal. Lycopen-ul e considerat un antioxidant natural miraculos care poate ajuta la stoparea creşterii celulelor canceroase. Roşiile gătite produc mai mult lycopen.

Întăresc oasele. Roşiile conţin cantităţi mari de vitamina K şi calciu. Acestea ajută la întărirea oaselor şi au un rol important în refacerea ţesutului osos.

Previn pietrele la rinichi şi la bilă. Roşiile consumate fără seminţe scad riscul de apariţie a pietrelor la rinichi şi la vezica biliară.