Măceşele, sursa ta de vitamine

1 2 jpg jpeg

Infuzia de măceşe are grijă de sistemul digestiv

Sub formă de infuzie, măceşele cresc rezistenţa organismului faţă de boli, protejând sistemul digestiv. Remediul stimulează secreţia biliară, are grijă de pereţii stomacului şi ai intestinelor.

Mod de preparare:

Ai nevoie de: 2 linguri de măceşe, 1 cană cu apă, miere după gust. Se toarnă apa clocotită peste măceşe şi se lasă la infuzat până se răceşte.

Mod de administrare: Se bea de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Pentru un gust mai bun, infuzia se poate îndulci cu miere.

Siropul de măceşe întăreşte imunitatea

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, măceşele întăresc organismul şi-l pregătesc să lupte împotriva virozelor. De asemenea, siropul de măceşe combate anemia, favorizând producerea de globule roşii.

Mai poţi citi şi:

- Măceşele scad tensiunea şi colesterolul

- Ceaiul de măceşe previne infarctul

- Măceşele ne feresc de gripă

Ai nevoie de: 100 g măceşe, 1 litru apă, 100 g zahăr. Peste măceşele zdrobite se toarnă apa rece, cât să le acopere, şi se lasă la macerat peste noapte. Se strecoară, se adaugă zahărul şi se completează cu apă până la 1 litru. Siropul se păstrează la frigider.

Mod de administrare:

Bea câte 2 linguri de sirop de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Decoctul din seminţe de măceşe tratează infecţiile urinare

Datorită efectului diuretic, măceşele tratează infecţiile urinare şi protejează rinichii.

Ai nevoie de: 2 linguri de seminţe de măceşe, 500 ml apă.

Peste seminţele de măceşe se toarnă 250 ml de apă şi se lasă la macerat peste noapte. A doua zi se filtrează, lichidul se lasă deoparte, iar seminţele se fierb cu restul de apă, aproximativ 10 minute. După ce se răceşte, se filtrează şi se toarnă peste celălalt lichid.

Mod de administrare:

Remediul obţinut se bea în reprize, pe parcursul zilei, într-o cură de 2 săptămâni.

Pulberea de măceşe protejează inima

Substanţele active din compoziţia măceşelor reglează tensiunea, previn infarctul şi reglează nivelul colesterolului.

Mod de preparare:

Ai nevoie de: 5 linguri măceşe uscate. Zdrobeşte măceşele în râşniţă. Pentru că seminţele sunt destul de dure, nu se vor sfărâma, de aceea separă-le de pulberea obţinută. Se păstrează la frigider pentru aproximativ 2 săptămâni, în borcane închise ermetic.

Mod de administrare:

Se administrează câte 5 linguriţe pe zi, pe stomacul gol, timp de o lună, în special toamna.

Info: Măceşele au o concentraţie mai mare de vitamina C decât lămâile, portocalele şi afinele. Din cauza acidităţii, sunt contraindicate persoanelor care suferă de ulcer şi gastrită.