LOCASALEN, unguent
combinaţii

Indicaţii: Afecţiuni cutanate inflamatorii care răspund la corticosteroizi, neinfectate, de variate tipuri şi localizări, mai ales asociate cu hiperkeratoză: eczeme seboreice, eczeme de contact, dermatite atopice (la pacienţii de orice vârstă), fotodermite, psoriazis vulgar, lichen plan, neurodermatite localizate, hiperkeratoze palmare şi plantare.

Contraindicaţii: Afecţiuni virale cutanate (ex.: varicelă, erupţii post-vaccinare, herpes simplex, herpes zoster), afecţiuni micotice ale pielii, sifilis, tuberculoză cutanată, acnee rosacee, dermatite periorale, acnee vulgară, aplicaţii perioculare, hipersensibilitate la componenţii Locasalen-ului.
Efecte adverse: Rar: la locul aplicării semne moderate de iritaţie, precum senzaţie de arsură, prurit sau erupţie. Cazuri izolate: atrofie moderată a pielii. Tratamentul trebuie întrerupt dacă reacţiile adverse se intensifică.
Precauţii: Se recomandă administrarea cu precauţie a Locasalen-ului în timpul sarcinii şi în special în primele 3 luni. Aceste precauţii se referă la aplicarea Locasalen-ului pe zone întinse, sub pansamente ocluzive şi pe o perioadă îndelungată. Nu se cunoaşte posibilitatea trecerii Locasalen-ului în laptele matern, motiv pentru care administrarea acestuia la femeile care alăptează se va face după o corectă evaluare a raportului beneficiu terapeutic / risc pentru copii.