Există câteva plante cu puteri tămăduitoare care poartă numele Maicii Domnului. Folosite sub formă de infuzii, decocturi sau cataplasme, acestea ţin la distanţă numeroase afecţiuni şi sunt leac pentru durerile corpului.

Ceaiul de caprifoi are efect calmant 

 

Florile caprifoiului, plantă cunoscută şi ca mâna-Maicii-Domnului, pe lângă faptul că răspândesc un miros încântător, au proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antiinflamatoare.  

Febra acută, durerile în gât şi cele de cap se pot trata cu ceaiul de caprifoi, pe care îl obţii dintr-o ceaşcă de flori la 1 litru de apă clocotită. Laşi la infuzat 10 minute, după care strecori şi bei 2-3 căni pe zi. Ceaiul este contraindicat persoanelor cu diaree acută sau care au probleme cu stomacul. Mai poate fi utilizat şi în caz de abces mamar şi intestinal, dizenterie şi durere în timpul urinării. 

 

Rădăcina de caprifoi, bună pentru inimă 

 

Infuzia cu rădăcină de mâna-Maicii-Domnului încetineşte coagularea sângelui şi ţine la distanţă bolile de inimă. În plus, calmează crampele şi durerile articulare la persoanele care suferă de artrită sau reumatism. O cană de rădăcină de caprifoi mărunţită se pune la fiert în 7 căni de apă. Se lasă pe foc 30 de minute, iar după ce s-a răcit, se strecoară şi se păstreză în sticle la frigider. Se administreză 2 căni pe zi, timp de 7 zile. 

 

Maceratul grăbeşte vindecarea rănilor 

 

Laşi la macerat peste noapte o ceaşcă de flori de caprifoi, la un litru de apă. Dimineaţa filtrezi amestecul şi cu soluţia rezultată se pun comprese pe zonele afectate de acnee, răni, abcese şi cicatrici. 

Atenţie: Ceaiul de caprifoi nu este recomandat femeilor pe perioada sarciniii sau alăptării şi celor cu alergii. 

 

Decoctul de salvie stimulează apetitul 

 

Salvia este o plantă aromată, originară din zona Mediteraneeană, cunoscută şi sub numele de floarea-Maicii-Domnului. În scop medicinal, de la plantă se folosesc frunzele şi părţile aeriene înflorite. Dacă nu ai poftă de mâncare, bea decoct combinat de salvie. Acesta se prepară astfel: pune într-un vas 3-4 linguri de salvie mărunţită şi 500 ml de apă. Lasă amestecul să stea peste noapte, iar dimineaţa strecoară-l. Pune deoparte preparatul obţinut şi fierbe planta în 500 ml de apă, 5 minute. Lasă să se răcească şi apoi filtreazăAmesteci cele două extracte şi bei de 2-3 ori pe zi. 

 

Tinctura estompează simtomele menopauzei 

 

Dacă ai ciclu menstrual neregulat, foarte abundent sau cu dureri foarte mari, ia o jumătate de linguriţă de salvie, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Urmează acest tratament 3 luni. În schimb, dacă eşti la menopauză, transpiri în exces şi ai des bufeuri, apelează la tinctura de salvie. Pune într-un borcan 15 linguri de pulbere de salvie, peste care toarnă 400 ml de alcool alimentar de 50 de grade. Închide borcanul ermetic şi lasă amestecul la macerat 2 săptămâni. Filtrează şi depozitează tinctura în sticle mici, închise la culoare. Ia o linguriţă diluată cu puţină apă, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Vei vedea primele rezultate după 4 săptămâni.  

Atenţie! Remediile cu salvie sunt contraindicate personelor cu sensibilitate la stomac, deoarece pot provoca convulsii digestive şi femeilor care alăptează, pentru că pot opri lactaţia.  

 

Creţişoara, indicată în tulburările femeieşti 

 

Creţişoara sau iarba-Maicii-Domnului previne apariţia chisturilor ovariene. La două săptămâni după ce menstruaţia se încheie, se începe cura cu pulbere de creţişoară. Pudra se obţine prin măcinarea fină, cu râşniţa de cafea a 300 g de plantă uscată. Pulberea

Loading...

Ar putea să îți placă

deMamici.ro

Adaugă un comentariu