Leacuri care te scapă de amigdalită

1 2 jpg jpeg

Amigdalele au un rol benefic în organism, împiedicând pătrunderea bacteriilor în faringe. Totuşi, atunci când sunt inflamate, ele dau naştere unei infecţii dureroase, numită amigdalită. Simptomele acesteia (febra, dificultăţile severe la înghiţire şi durerile de cap) pot fi eliminate cu ajutorul remediilor naturale de mai jos.

Ceaiul de muşeţel

Iritaţiile în gât provoacă dureri înţepătoare şi sunt însoţite de congestii nazale, strănut şi tuse. Acestea pot fi tratate cu ceai de muşeţel, un excelent antibiotic. Pregăteşte o infuzie de muşeţel dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml apă. Bea două-trei căni de ceai călduţ pe zi, îndulcit cu miere sau poţi face gargară.

Tinctura de gălbenele

Pentru tratarea amigdalitei, se poate folosi tinctura de gălbenele. Aceasta are proprietăţi antiinflamatorii, antiseptice şi anestezice. Tinctura se prepară din două-trei flori de gălbenele la 100 ml de alcool. Diluează 10-15 picături de tinctură în 100 ml apă şi foloseşte-o ca să faci gargară, de trei ori pe zi.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Tot ce trebuie să ştii despre operaţia de amigdalită

- Amigdalita trece cu muşeţel şi salvie

- Comprese cu cartofi contra amigdalitei

Cataplasme cu cartofi

Recunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antivirale, cartoful este eficient când este utilizat extern, sub formă de cataplasmă. Fierbe 500 grame de cartofi în coajă, după care pune-i într-un şervet şi zdrobeşte-i. Pentru a evita arsurile, înfăşoară-ţi gâtul într-un prosop şi aşează cartofii deasupra. Lasă-i să acţioneze până când se răcesc.

Comprese cu lămâie

Dacă ai temperatură ridicată şi frisoane din cauza amigdalitei, lămâia îţi vine în ajutor. Amestecă o lingură de zeamă de lămâie într-un sfert de litru de apă şi lasă câteva minute să se amestece. Înmoaie un şervet, presează-l uşor pentru a îndeparta surplusul de lichid şi aşează-l în jurul gâtului. Ţine compresa o oră, după care e bine să stai cel puţin o oră într-un loc călduros.

Sfaturi utile!

Fierbe o linguriţă plină cu seminţe de ridiche împreună cu o jumătate de ceaşcă de oţet de mere. Adaugă apă şi miere de albine, până ce tăria oţetului devine suportabilă şi fă gargară cu amestecul rezultat.

Pune 50 g de propolis solid la macerat în 250 ml de alcool rafinat, vreme de două săptămâni şi agită zilnic sticla. Pentru calmarea durerilor de gât, bea seara, înainte de culcare, o linguriţă din acest lichid, îndulcit cu miere. Timp de o oră, evită să mănânci sau să bei ceva.