Creierul este organul care reuşeşte să fascineze chiar şi în prezent oamenii de ştiinţă, datorită capacităţilor sale infinite. Descoperirile surprinzătoare făcute în ultima perioadă arată că acesta poate ajunge în punctul în care să nu mai funcţioneze la parametri normali, din cauza anumitor circumstanţe, de care ar fi bine să ţii cont.

Lipsa somnului înrăutăţeşte memoria

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Berkeley, din California au studiat fenomenul şi au constatat că lipsa somnului, pe lângă faptul că poate înrăutăţi memoria, poate cauza chiar şi Alzheimer. În timpul somnului, celulele creierului elimină componentele toxice şi dacă o persoană nu doarme suficient de mult, efectul asupra celulelor este devastator.

Stresul prelungit distruge creierul

Pierderile de memorie, incapacitatea de a învăţa lucruri noi, stările de anxietate, toate acestea sunt consecinţele oboselii cronice, care vin pe fondul stresului prelungit. De aceea, detaşarea este cea mai bună soluţie şi găsirea unor metode de relaxare care să funcţioneze, precum meditaţia, cunoscută pentru capacitatea de a linişti activitatea creierului.

Află cum sentimentele trăite ne afectează sănătatea creierului pe clickpentrufemei.ro.