Inrosirea urechilor – Cel putin 5 raspunsuri la aceasta problema

1 inrosirea urechilor jpg jpeg

Ai simtit vreodata ca iti ard urechile? Se intampla adesea vara, din cauza soarelui puternic. Se intampla si in sezonul rece, cand capul nu este acoperit. Inrosirea urechilor are mai multe cauze.

In cele mai multe situatii, inrosirea urechilor este o afectiune de scurta durata, care se remediaza rapid, fara tratament. Cand, insa, este vorba despre o infectie, de exemplu otita, inrosirea urechilor dureaza mai multe zile. Pe langa inrosire, senzatie de arsura, durere pulsatila si secretii, otita poate sa diminueze si calitatea auzului. Infectiile la urechi afecteaza una sau ambele urechi si pot sa apara atat la copii, cat si la adulti.

Arsurile solare pot cauza inrosirea urechilor

Urechile se pot inrosi la fel ca oricare alta parte a corpului. Cand acestea devin si sensibile la atingere, iar pielea se usuca si descuameaza dupa expunerea la soare, cu siguranta pentru inrosirea urechilor sunt de vina arsurile solare.

Emotiile puternice, o alta cauza

Sunt situatii cand urechile ard ca reactie la o emotie, cum ar fi furia, rusinea sau anxietatea. Dupa ce trece starea de emotie, urechile incep sa isi recapete culoarea initiala. Atentie! Stresul este una dintre principalele cauze care te fac sa simti ca iti ard urechile.

Schimbari de temperatura

Cand este extrem de frig, vasele de sange sufera procesul de vasoconstrictie, ce afecteaza fluxurile sangvine care strabat suprafata corpului. Iubitorii sporturilor de iarna, cei care practica schiatul, snowboardingul resimt frecvent senzatia de arsura in zona urechilor; acest fapt se datoreaza ajustarii temperaturii corpului in zona extremitatilor, mai expuse la frig.

Infectiile urechii

Atat copiii, cat si adultii sunt predispusi sa sufere din pricina infectiilor la urechi, produse de virusuri sau bacterii. Daca la adulti, aceasta neplacere se manifesta prin durere insuportabila, drenarea fluidelor din ureche si scaderea calitatii auzului, la copii, acestor simptome se adauga febra, reducerea poftei de mancare si pierderea echilibrului.

Modificari hormonale

Daca simti ca iti ard urechile si nu suferi din pricina unei infectii, nu iti este frig si nu te afli intr-una dintre situatiile prezentate mai sus, ia in calcul cresterea tensiunii arteriale. Frecvent, cresterea tensiunii arteriale este insotita de puls cardiac crescut, transpiratie rece, inrosirea urechilor.

Citeste mai multe despre inrosirea urechilor:

Afectiunile ORL netratate duc la afectiuni grave

Solutii pentru arsuri solare eficiente si la indemana oricui