În ce situaţii este interzis consumul de sfeclă roşie

1 2 jpg jpeg

Deşi are beneficii uriaşe pentru sănătata organismului uman, fiind capabilă administrată constant să ajute la vindecarea nuitor afecţiuni ale sângelui, tumori sau probleme la nivelul ficatului, are şi anumite contraindicaţii destul de importante.

Chiar dacă este recomandată mai ales pentru persoanele cu varice, degenerare maculară şi intoxicaţii lente, fiind adesea folosită ca tratament intern în afecţiuni precum leucemie, gastrită, anemie firiprivă, hepatită cronică, constipaţie sau diabet, trebuie să ai grijă la cantitatea şi perioada în care o consumi şi să spui medicului curant despre componenţa alimentariei tale.

Sfecla roşie schimbă culoarea urinei

2 jpg jpeg

Absolut orice aliment pe care tu alege să îl consumi va influenţa după natura sa şi activitatea organismului tău, astfel că, sfecla roşie va influenţa în primul rând culoarea urinei, mai ales dacă aceasta este consumată în exces.

Specialiştii din Marea Britanie, în urma diverselor studii realizate au ajuns la concluzia că acest simptom apare mai ales în cazul persoanelor cu deficit de fier în organism.

Potrivi site-ului stylecraze.com acest fenomen este cunosc sub denumirea de beturie, şi reprezintă un indiciu precum că organismul tău nu poate asimila în mod corect fierul.

Contraindicată în cazul afecţiunilor renale

2 jpg jpeg

Potrivit blogului Harvard Health, din cauza conţinutului mare de oxilaţi de calciu ce se regăseşte în sfeclă, consumul său excesiv poate favoriza apariţia pietrelor la rinichi. Iar în cazul în care această afecţiune a fost deja depistată, cel mai probabil medicul curant te va informa să limitezi dacă nu chiar să elimini o bună perioadă de timp consumul de sfeclă.

Altfel va creşte în organism cantitatea de oxalat de calciu mai ales în rină şi vor apărea noi pietre la rinichi.

În plus există şi cazuri în care anumite persoane se confruntă cu alergie la acest aliment, şi astfe se confruntă cu iritaţii ale pielii, mâncărimi, apariţia pustulelor şi char febră şi frisoane.

Intotdeauna este mai importantă calitatea alimentaţiei decât cantitatea consumată, deci mare grijă la cantitate.

Sfecla şi problemele stomacale

1 2 jpg jpeg

Dacă faci parte din categoria persoanelor cu glicemie oscilantă, este necesar să reduci consumul de sfeclă, mai ales că are u indice glicemic destul de mare.

Nici în cazul problemelor gastroinstentinale, nu este tocmai tolerată, în special pentru că poate favoriza apariţia flatulenţei, a crampelor abdominale, a direei sau în cazuri mai grave a constipaţiei.

Fluctuaţiile de tensiune sunt de asemenea o contraindicaţie a consumului de sfeclă roşie, mai ales la peroanele cu tensiunea arterială mică. În cazul în care ai o tensiune ridicată, poţi sa consumi acest aliment însă întotdeauna cu moderaţie.

Datorită cantităţii bogate de nitraţi ce se regăseşte în sfecla roşie, consumul său zilnic poate cauza aceste fluctuaţii de tensiune.

Mai mult de atât, conţinutul său de fier, mangan, cupru şi fosfor ce le oferă din plin organismului tău poate contribui la acumularea acestor metale în special la nivelul ficatului, aspect ce se va răsfrânge asupra bunei activităţi a acestuia.