Îmbunătăţeşte-ţi memoria cu remediile din shilajit!

2 jpg jpeg

Shilajitul ia naştere printr-un proces lent de descompunere a plantelor care cresc pe înălţimile Himalayei.

Această răşină este bogată în acid fulvic, care ajută celulele să elimine toxinele şi metalele grele (spre exemplu, aluminiul) din organism şi, de asemenea, contribuie la buna funcţionare a creierului.

Ameliorează simptomele Alzheimerului

Alzheimerul este o afecţiune cronică neurodegenerativă, care se traduce prin pierderea progresivă a ţesutului cranian din cauza acumulării în exces a două proteine, tau şi β-amiloid. Ele întrerup procesul celular normal şi cauzează, în timp, moartea celulelor, notează descoperă.ro.

Unii cercetători cred că shilajitul îmbunătăţeşte memoria, gândirea şi comportamentul celor afectaţi de Alzheimer, prevenind sau încetinind evoluţia bolii. Acidul fulvic conţinut de această răşină acţionează ca un antioxidant, ajută funcţiile cognitive şi previne acumularea în exces de proteina tau în creier.

Proteinele tau sunt benefice pentru sistemul nervos, însă nu în cantitate mare. Potrivit oamenilor de ştiinţă, acidul fulvic ar putea preveni dezvoltarea anormală a proteinelor tau şi ar reduce procesul inflamator, ameliorând simptomele bolii Alzheimer.

Ştiai că...

...indienii consideră că shilajitul vindecă aproape orice boală?

Atenţie!

Shilajitul se formează doar în natură, pe stâncile munţilor Himalayei. I se mai spune asfalt natural, pentru că se aseamănă cu smoala. Deoarece există o cerere foarte mare de shilajit, unii furnizori indieni şi nepalezi au început să vândă acest produs într-o formă falsificată sau extrem de diluată, informează consciouslifestylemag.com. Este foarte important să cumperi remediul pe bază de shilajit (pulbere sau formă lichidă) din surse sigure. Vorbeşte cu medicul înainte de a consuma shilajit!

Tratează infertilitatea la bărbaţi

Cercetătorii au efectuat un studiu pentru a vedea dacă shilajitul este un supliment sigur pentru a fi administrat în cazul infertilităţii masculine. La această cercetare au participat 60 de bărbaţi sterili, cărora li s-a dat să ia acest remediu de 2 ori pe zi, după mesele principale, timp de 3 luni, notează healthline.com.

La sfârşitul tratamentului, s-a constatat că la mai mult de 60% dintre participanţi, a crescut numărul de spermatozoizi, iar la 12% dintre ei s-a îmbunătăţit calitatea spermei.

Contraindicaţii!

Femeile însărcinate, cele care alăptează, persoanele alergice şi cei care suferă de gută sau hipoglicemie nu au voie să consume remedii pe bază de shilajit! Nici cei care au un surplus de fier nu au voie să ia shilajit. În caz de palpitaţii, erupţii cutanate şi ameţeală întrerupe tratamentul cu shilajit.

Combate îmbătrânirea celulară

Datorită acidului fulvic care are efect antioxidant şi antiinflamator, „nectarul lui Dumnezeu“ întăreşte sistemul imunitar şi contribuie la protejarea organismului de efectul nociv al radicalilor liberi şi împiedică deteriorarea celulelor. Un consum regulat de shilajit te ajută să trăieşti mai mult.

Printre efectele benefice ale acestei răşini se află şi următoarele: reduc răul de înălţime, ameliorează simptomele oboselii cronice, cresc nivelul de testosteron (acolo unde există un deficit de acest hormon) şi ajută la refacerea nivelului de fier în cazul anemiei feriprive.