Iată ce simptome anunţă fibromul uterin!

1 2 jpg jpeg

Pentru că multe dintre persoane tind să creadă că fibromul uterin înseamnă cancer, trebuie să ştiţi că doar 0,2-0,5% dintre aceste tumori se pot transforma în cancer, aşadar nu trebuie tratate cu frică, dar nici cu indiferenţă.

Pentru că, în cele mai multe cazuri, nerespectarea vizitei regulate la ginecolog duce la avansarea boli, trebuie să fii foarte atentă la următoarele simptome:

- sângerări menstruale abundente; - menstruaţii prelungite - şapte zile sau mai mult de sângerare menstruală; - senzaţia de presiune pelvină sau durere în zona pelvină; - urinare frecventă; - dificultate în a goli vezica urinară; - constipaţie; - dureri de spate sau de picior.

Pentru că în unele situaţii simptomele lipsesc cu desăvârşire este foarte important să respectaţi vizita regulată la ginecolog (o dată pe an).

Cum te tratezi?

Ai fost diagnosticată cu fibrom uterin? Nu este un capăt de lume. Din fericire, această problemă are rezolvare, în ziua de azi existând multe metode de tratament:

Embolizarea uterină

Din momentul în care ai descoperit că suferi de fibrom important este să mergi la medicul ginecolog şi să afli ce variantă de tratament este indiată în cazul tău. Una dintre acestea este şi embolizarea uterină.

Prin această metodă se ,,astupă" vasele de sânge care alimentează fibroamele. Astfel, se realizează resorbţia acestor fibroame, uterul revenind la dimensiunile lui normale, iar simptomele dispar.

Citeşte şi:

Fibrom uterin? Iată la ce opţiuni de tratament poţi apela!

Riscul de cancer uterin, redus prin dietă şi mişcare

Pacienta este anesteziată local cu xilină, după care medicul face puncţia arterei branhiale, montând apoi, o teacă arterială - un dispozitiv de plastic cu diametru de 2 mm.

Prin teacă se introduce un cateter (tub subţire de plastic) şi sub control radiologic, folosind şi substanţă de contrast iodată, medicul ghidează cateterul prin vasele de sânge până la nivelul arterelor uterine. Prin acest cateter se introduc particule speciale, compatibile cu organismul, care vor astupa acele vase de sânge care alimentează fibromul.

Intervenţia se încheie cu scoaterea tecii şi aplicarea unui pansament compresiv ce trebuie păstrat până a doua zi dimineaţa. Intervenţia necesită internarea pentru numai 24 de ore.