Sun Plaza în parteneriat cu Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti te invită pe 28 septembrie la cea de-a doua ediţie Sun Challenge. Anul acesta vor fi trei distanţe de concurs: 5 km, 10 km şi 21 de km. Semimaratonul va fi parcurs în bună parte prin interiorul Parcului Natural Vacăreşti, pe poteci de trail.

Banii din taxele de înscriere vor merge către Administraţia Parcului Natural Văcăreşti, care îi va folosi în programele de conservare a ţestoasei de apă (Emys orbicularis) din parc, singura specie de ţestoasă semiacvatică nativă din fauna României.

Pentru a proteja cele aproximativ 50 de ţestoase care vieţuiesc în Parcul Natural Văcăreşti, participanţii de la prima ediţie Sun Challenge Văcăreşti (din 2018) au donat taxele de înscriere pentru a le proteja căminul şi a le ajuta să îşi păstreze habitatul. Au fost amplasate insule de sorire şi s-au demarat lucrările pentru amenjarea a 1000 de metri de plajă dedicată depunerii ouălor ţestoaselor.

A doua ediţie a competiţiei sprijină în continuare ţestoasele de apă pentru că este momentul ca Administraţia Parcului Natural Văcăreşti să treaca la nivelul următor - asigurarea supravieţuirii populaţiei pe termen lung prin creşterea numărului de ţestoase din parc şi crearea condiţiilor necesare pentru dezvoltarea puilor.

Trăieşte experienţa Sun Challenge şi înscrie-te la una dintre cele trei curse. Nu rata perioada de Early Bird (până pe 10 iulie) când taxele de participare sunt 80 de lei (pentru proba de 5 km sau 10 km) şi 90 de lei (pentru proba de 21 km).

Din 11 iulie până pe 21 septembrie, taxele de participare vor fi: 100 de lei (pentru proba de 5 km sau 10 km) şi 120 lei (pentru proba de 21 km).

Plata taxei de înscriere se face prin transfer bancar, în contul Asociaţiei Club Sportiv Adrenallina Media, deschis la UniCredit Bank, RO80BACX0000001448179001, cu menţiunea "TAXA CONCURS".

Accesează acest link ca să te înscrii şi să alergi în singurul parc natural dintr-un mediu urban din ţară!

Vor fi acordate 84 de premii (produse, servicii, bani)  în valoare totală de peste 51.000 lei.