Greşelile de machiaj te pot îmbătrâni

1 machiere jpg jpeg

Scopul machiajul este să pună în valoare trăsăturile feţei. Dacă nu este corect efectuat însă, machiajul poate să urâţească şi chiar să îmbătrânească. Află din acest material care sunt cele mai uzuale greşeli de machiaj şi cum le putem îndrepta!

Indiferent de propunerile designerilor, machiajul trebuie să fie personalizat. Spre exemplu, pentru o faţă cu trăsături aspre, masculine, sprâncenele concurate în nuanţe închise vor înăspri fizionomia. „Ce înăspreşte urâţeşte“, spune make-up artistul Andra Avram, care ne-a explicat unde greşim când ne machiem.

Fondul de ten nu bronzează

Una din cele mai mari greşeli este să folosim un fon de ten în nuanţe mult mai închise decât culoarea tenului, pentru a da impresia că pielea are aspect uniform şi bronzat. Din păcate, deseori impresia lăsată e ca de mască pe faţă. Un fond de ten închis la culoare, asociat cu un machiaj la care se foloseşte doar creionul dermatograf negru şi rimelul de aceeaşi culoare pot înăspri trăsăturile feţei. În plus, dacă ai tenul uscat şi nu aplici o cremă hidratantă înainte de a aplica fondul de ten, poţi anula efectul de împrospătare pe care îl dă machiajul.

Pont: Ideal este să folosim o bază de machiaj care să-i confere rezistenţă şi supleţe pielii.

Când folosim creion negru

Dacă nu e asociat corect, creionul dermatograf negru, pe care îl folosim frecvent, poate să dea feţei un aspect dur. Un exemplu în acest sens este folosirea creionului pe lungimea liniei interne a ochiului (foto 1). Dacă poziţia ochiului este uşor „căzută“ şi trasăm conturul ochiului cu creion negru, vom sfârşi prin a atrage atenţia asupra acestui „defect“. Dacă ochii sunt mici şi folosim creionul pentru conturul pe conjunctivă, vom accentua senzaţia de ochi mici.

: Putem însă folosi un creion dermatograf în nuanţă deschisă, chiar şi alb, pentru a da volum ochiului.

Sprâncenelor conturate în negru? În niciun caz!

Conturarea sprâncenelor cu două tonuri mai închise sau mai multe faţă de culoare părului este o practică adesea folosită. Dar rezultatul poate fi unul dezastruos, dacă părul este blond sau castaniu deschis, iar sprâncenele sunt vopsite în nuanţe de brun închis sau chiar negru.

Cel mai corect este să-ţi vopseşti sprâncenele cu un ton, maximum două tonuri mai închise.

Atenţie la farduri după 40 de ani!

Pe o piele tânără putem folosi orice textură de fard, dar când ajungem la 40 de ani, spre exemplu, pielea din jurul ochilor începe să se rideze. Dacă folosim o textură metalizată sau una sidefată vom scoate în evidenţă aspectul de îmbătrânit, pentru că pielea nu mai are fermitatea din tinereţe.

Dacă totuşi vrem să folosim o nuanţă metalică sau sidefată, putem adăuga în colţul intern al ochiului puţin fard în aceste tonuri, pentru un efect de luminozitate.

Cum alegi fondul de ten

Fondul de ten potrivit pielii tale se poate alege acoperind zona interioară a încheieturii mâinii. Dacă acoperă perfect zona venelor înseamnă că e cel potrivit (foto 2). Deşi este frecvent utilizată metoda cu acoperirea zonei exterioare a încheieturii (foto 3), aceasta nu este corectă, spune make-up artistul Andra Avram.

Aşa aplici blush-ul!

Când aplici blush-ul, trebuie să ştii că cea mai bună metodă este să începi din zona perciunilor (foto 4) şi să mergi spre colţul feţei. Te opreşti în zona unde linia feţei este pararelă şi se întersectează cu linia imaginară a irisului (foto 5).

Varianta cu ţuguiatul buzelor pentru aplicarea fardului de obraz

nu este indicată, deoarece zona acoperită nu va coincide cu zona fardată în momentul când faţa este relaxată. Putem descoperi un machiaj folosit la circ, spre exemplu.

Recomandarea specialistului

Andra Avram make-up artist şi artist prostetic contact: 0762.711.732

A ş a realizezi un machiaj de zi

Pentru început vom folosi un corector cu pigmentare pentru cearcăne. Acesta trebuie să fie de o nuanţă opusă, complementară, culorii cearcănelor. Spre exemplu, dacă cearcănele au nuantă de mov, aplicăm un corector oranj, pentru a echilibra pigmentul din jurul ochilor. Putem folosi pudră pentru fixarea lui. În locul unui fard cremos, care se va strânge pe pleope şi va da un aspect îmbătrnit, ridat, vom folosi un fard praf, în nuanţă mată. Cu un creion dermatograf trasăm conturul ochilor şi cu mascara negru definitivăm machiajul. Buzele pot fi colorate cu glos în nuanţa pielii, uşor sidefate, pentru a da un efect de volum.