Poate avea legatura cu o disfunctionalitate genitala, poate fi vorba despre o decizie personala si radicala. Pur si simplu, vrei sa traiesti fara sex toata viata.

Indiferent care este motivul, fara sex toata viata are urmari asupra corpului, pe care trebuie sa le stii.

Imunitatea scade

Studiile in domeniu arata ca activitatea sexuala regulata contribuie pozitiv la sanatatea sistemului imunitar. Prin urmare, daca nu mai faci dragoste, nu mai beneficiezi de proprietatile pozitive asupra imunitatii, iar aceasta devine vulnerabila in fata bolilor si a infectiilor.

Fara sex toata viata – Se reduce si libidoul

Expertii in domeniu sunt impartiti in doua tabere cand vine vorba despre acest efect. Unii spun ca trebuie sa ai o viata sexuala activa ca sa mentii libidoul la cote ridicate. Acestia cred ca atunci cand renunti sa mai faci dragoste, apetitul pentru sex scade si nu mai “raspunde” cand ai activitate sexuala. Cealalta tabara de experti sustine ca libidoul creste in perioada abstinentei, pentru ca intervine “dorul” de a face dragoste. Pana la urma, scaderea si cresterea libidoului depind de fiecare persoana in parte, respectiv de stilul sau de viata.

Se rigidizeaza vaginul?

Mitul care spune ca vaginul devine mai elastic in functie de numarul de parteneri intimi este demontat. Si nici acela care sugereaza ca vaginul devine mai rigid daca nu mai faci sex o perioada nu este dovedit. E ca si cum ai spune ca himenul se regenereaza daca nu mai faci dragoste. Cu toate acestea, daca nu sunt solicitate, tesuturile vaginului isi pierd obiceiul de a se relaxa dupa activitate si raman intr-o usoara stare de incordare. Nu-ti face griji, odata ce iti reiei viata sexuala, vaginul isi recapata functia elastica.

Creste nivelul de stres

Cercetarile in domeniu efectuate de experti in sexualitate sugereaza ca persoanele care fac sex mai rar se confrunta cu o crestere a tensiunii arteriale atunci cand infrunta o situatie stresanta. Abstinenta la femei poate avea un impact negativ major asupra capacitatii de a depasi momentele tensionate.

Afecteaza sanatatea inimii

De-a lungul timpului au aparut numeroase dovezi care indica faptul ca o viata sexuala activa este in stransa legatura cu o sanatate mai buna a inimii. In urma activitatii intime, inima beneficiaza de proprietati hormonale si aerobice. Este lesne de inteles ca pe perioada abstinentei, inimii nu-i mai sunt furnizate beneficiile aferente sexului.

Scade riscul de boli cu transmitere sexuala si afectiuni urinare

Evident, unul dintre lucrurile pozitive de care poti beneficia in urma unei astfel de decizii este ca vei fi mai protejata de boli. Nu doar riscul pentru bolile cu transmitere sexuala scade, ci si cel de a te imbolnavi din cauza bacteriilor de tipul E-Coli, care provoaca afectiuni urinare.

Altereaza activitatea neuronilor

Serios! Oamenii de stiinta cu specializare in domeniu au dovedit ca sexul imbunatateste activitatea neuronilor. Abstinenta, pe de alta parte, nu are niciun impact la nivelul creierului. Bine, daca spui ca nu mai faci sex, dar citesti mai mult, atunci da, vorbim despre o cu totul alta poveste.

@chronicle.co.zw