Exerciţiul care îţi va proteja sănătatea la bătrâneţe

1 2 jpg jpeg

Sedentarismul este unul dintre cei mai periculoşi factori nocivi, motiv pentru care de la an la an se înregistrează noi cazuri de boli precum cele cardiovasculare, diabet sau obezitate.

Circulaţia deficitară, o problemă majoră

Inima este motorul organismului uman responsabil cu circulaţia sangvină, astfel că sângele se duce spre partea inferioară a organismului către membrele inferioare cu flux, dar din cauza lipsei de mişcare o parte mică din acest flux sanguin rămâne în partea inferioară a organismului ajutând astfel la apariţia edemelor, trombozelor, durerilor de picioare.

O musculatură a picioarelor antrenată constant, chiar şi banalul mers pe jos poate contribui la o mai bună circulaţie sangvină şi o stare de sănătate prelungită.

Genuflexiunile îţi pot prelungi viaţa

Aparent un exerciţiu căruia nu i se acordă suficentă atenţie este responsabil cu menţinerea mobilităţii articulaţiilor genunchiului şi a şoldului.

Cu cât îl practici mai mult cu atât mai bine îţi va fi la bătrâneţe.

Află cum te ajută antrenamentele la perete să ai o siluetă sănătoasă AICI

Poţi să începi cu forma sa clasică, cel puţin 2 serii a câte 20 de repetări şi de la o săptămână la alta să creşti atât numărul de repetări cât şi cel al seriilor. Asigură-te că ai coborât bazinul maximum 15 cm şi că ţii în permanenţă spatele drept.

Sportul se face mai bine în natură

Tot ce ai nevoie este de un copac, aşează-te în faţa lui în picioare şi apucă-l cu mâinile. Asigură-te că efectuezi apoi genuflexiunea corect.

După 2 luni de făcut zilnic acest exerciţiu poţi să rămâi la minimum 100 de genuflexiuni pe zi. Vei observa în timp cum musculatura picioarelor se va lucra şi se va tonifia, iar atunci când vei fi pus în situaţia de a fi nevoit să ridici ceva nu-ţi vei mai supune coloana unei efort imens, deoarece vei înclina trunchiul suficient de în faţă astfel încât să îţi protejezi vertebrele.

Cea mai des întâlnită problemă la nivelul coloanei, hernia de disc, poate fi prevenită cu ajutorul acestui exerciţiu, deoarece nu ţi se va mai părea ciudat să execuţi o genuflexiune când trebuie să ridici ceva.

Un alt beneficiu al acestei forme de mişcare este că ajută la menţinerea unei bune circulaţii sangvine şi implicit al unui cord ferit de un eventual infarct sau probelme legate de tensiunea arterială.

Sfat

Alocă-ţi zilnic cel puţin 10 minute pentru a-ţi lucra corpul şi a-ţi menţine sănătatea.