Durerile menstruale se tratează cu infuzii din plante

1 2 jpg jpeg

Durerile din zilele de menstruaţie pot fi calmate cu ajutorul plantelor, evitând în felul acesta consumul de analgezice.

Dismenoreea se caracterizează prin dureri lombare, abdominale, greţuri, vărsături. Se poate manifesta diferit de la femeie la fameie atât în intensitate cât şi în simptome.

Dacă vrei o alternativă a clasicelor pastile ce pot să calmeze aceste probleme lunare, poţi apela cu încredere la remediile din natur.

Măghiranul, un bun analgezic

1 2 jpg jpeg

Recunoscut pentru faptul că este un bun antispastic stomacal dar şi pentru că ajută la eliminarea gazelor intestinale, acesta este un bun analgezic mai ales datorită faptul că are o cantitate mare de ulei volatil. Consultă un fitoterapeut în vedere cu modalitatea în care poţi beneficia de avantajele acestei plante.

Se recomandă a fi folosit şi în problema colicilor, amenoreee sau lipsa ciclului menstrual, dismenoree sau chiar dureri de cap. Poate fi folosit atât intern cât şi extern.

Află cât de periculoase sunt sângerările intermenstruale AICI

Muşeţelul combate durerile menstruale

1 2 jpg jpeg

Cunoscut şi sub numele de romaniţă este folosit pentru acurăţa diverse răni dar şi pentru a scăpa de problemele menstruale. Se recomandă a se bea o cană de ceai de muşeţel preparat prin infuzie de maxim 10 minute înainte de masă.

Ghimbirul se consumă sub formă de tinctură

2 jpg jpeg

Chiar dacă are o largă paletă de întrebuinţări, inclusiv răceală sau gripă, ghimbirul este o modalitate excelentă a naturii de a te scăpa de durerile menstruale. Este necesar să consumi până la 30 de picături de tinctură pe zi dizolvate într-un pahar de apă, însă înainte de a urma acest tratament consultă un medic fitoterapeut pentru a evita alte probleme.

Lavanda, indicată pentru masajul abdominal

1 2 jpg jpeg

Tot ce trebuie să faci este să diluezi 3 picături de ulei esenţial de lavandă în 10 mililitri de ulei vegetal şi să le amesteci bine.

Cu amestecul obţinut masează de două ori pe zi atât zona abdominală cât şi zona lombară. Pe zona abdominală apelează la mişcările în sensul acelor de ceas, încâlzind bine palmele înainte.