Un zâmbet strălucitor este frumos, dar şi sănătos. Este unul dintre primele lucruri pe care le văd cei din jurul nostru, este unul dintre elementele cele mai importante ale imaginii noastre.

Întâi de toate, vizita anuală la medicul stomatolog este obligatorie. Albirea dinţilor, însă, nu e. Pentru că poate cauza o sensibilitate sporită a dinţilor sau poate afecta, în timp, dintele. Motivele sunt diferite, cert este că uneori, preferăm să nu apelăm la proceduri scumpe şi chimice pentru a ne lumina zâmbetul.

Obiceiuri de schimbat

Bea câte o gură de apă la fiecare câteva înghiţituri de vin, indiferent de culoare. Se ştie că vinul roşu pătează dinţii, însă şi cel alb are o acţiune la fel de acidă, erodând smalţul dintelui, făcându-l chiar mai sensibil la pete.

Alege o apă de gură incoloră. Cele mai populare, albastre, galbene ori verzi pot chiar cauza în timp o decolorare a dinţilor.

Ronţăie câte un măr, morcovi, ţelină, în general legume crude. Acestea oferă dintelui o "periere" blândă, dar non-invazivă.

Un mic truc este să schimbi nuanţa rujului pe care îl foloseşti cel mai des. Culorile mai reci albesc vizual dintele, prin contrastul rece-cald, pe când culorile mai calde încurajează aspectul gălbui al dinţilor.

Evită lămâile şi fructele colorate

Despre fructe şi alte alimente puternic colorate se ştie că acţionează agresiv asupra albului dinţilor. Lămâia, în schimb, a fost de multe ori recomandată pentru albire. Fie că era sugerat sucul de lămâie ori chiar coaja frecată direct pe dinţi sau amestecată cu bicarbonat de sodiu. Lămâile nu sunt însă indicate, pentru că acidul citric din ele acţionează asupra calciului de pe dinţi. Şi cu toţii ştim că dinţii se vor degrada mai uşor şi mai repede fără cantitatea necesară de calciu.