Din ce cauză apar furunculii în zona intimă

1 2 jpg jpeg

Asociat adesea cu disconfort, durere, miros neplăcut, în timp poate duce la o deteriorare a relaţiilor intime, mai ales datorită faptului că afectează încrederea şi respectul persoanei afectate.

Cauzele apariţiei furunculilor

Conform specialiştior, unele din cauzele care duc la apariţia furunculozei sunt diabetul zaharat, foliculita, hiperhidroza, obezitatea.

De asemenea fumatul, igiena precară sau epilarea cu lama sunt alţi factori de care trebuie să ţii cont dacă te confrunţi cu această afecţiune. Există foarte mulţi factori care pot favoriza această problemă printre care se regăseşte şi îmbrăcămintea neadecvată, care nu lasă pielea să respire corespunzător, sau materialul sintetic care ţine zona intimă în permanenţă umedă, contribuind astfel la dezvoltarea bacteriilor.

Află tot ce trebuie să ştii despre stafilococul auriu AICI

Cauza genetică

Dacă ştii un membru al familiei tale care s-a confruntat de a lungul vieţii cu o astfel de problemă atunci cel mai probabil că este vorba despre prezenţa unu stafilococ auriu, prezent în spaţiile de depozitare a lucrurilor tale ce vin în contact cu zona intimă mai ales.

Această problemă nu ţine cont de vârstă, sex sau religie în momentul în care apare, formează pustule, pungi de puroi, roşeaţă împrejurul zonei unde apare şi o sensibilitate sporită la atingere. Chiar dacă într-un final acest furuncul se va sparge iar puroiul astfel va ieşi la suprafaţă, asta nu este o garanţie că nu te vei confrunta cu un altul în spaţiul imediat apropiat. Şi asta din cauza faptului că infecţia există în interiorul corpului tăr în mod constant.

Cea mai bună soluţie este să investighezi şi să vezi exact cauza din care îţi apar aceste furuncule şi apoi să acţionezi împotriva lor.

Tratamentul indicat

Orice tratament dar cu precădere cel pentru a trata un furuncul aflat în area intimă a corpului tău trebuie să se realizeze sub îngrijirea medicului dermatolog, cu suportul medicului chirurg atunci când furunculele sunt de dimensiuni mari şi profunde.

Nu trebuie să iei niciodată antibiotice după ureche deoarece în timp vei deveni imun la ele şi este important să afli cu precizie ce fel de virus ai în organism pentru a şti cum să îl ataci. Mai ales dacă este vorba despre un stafilococ, aceasta poţi să îl transmiţi foarte uşor mai departe.

Măsuri de prevenţie

Ai grijă de sănătatea ta intimă folosind mai ales săpunuri şi geluri antiseptice, pe bază de clorhexidină, clorura de benzalconiu atât în perioadele cu furuncule, precum şi o perioadă scurtă după.

Informează-te despre instoricul familiei tale pentru a fi la curent cu ce afecţiuni te poţi confrunta.

Evită să porţi lenjerie din orice alt material care nu este bumbacul iar în cazul în care transpiri des şi mult ai grijă să schimbi şi lenjeria.

Fumatul, alimentaţia necorespunzătoare, surplusul de kilograme toate îşi pot pune amprenta asupra sănătăţii tale. Nu le neglija.

Mergi periodic să faci controale de sănătate pentru a trata din timp orice afecţiune ce poate să apară.

Nu lua niciodată medicamente din auzite şi nu ezita să mergi la medic la primul simptom ciudat pe care îl observi.

Acordă o atenţie sporită epilatului, în cazul în care mergi la salon ai grija ca ceara să fie de unică folosinţă şi spatula să fie sterilizată.