Majoritatea dietelor au ca scop scăderea în greutate, sănătatea inimii sau o viaţă general mai sănătoasă. Un anume plan alimentar însă are un scop cu totul dferit: creşterea fertilităţii.

Dieta pentru fertilitate care a fost desemnată ca fiind a 11 a cea mai bună dietă de pe anul acesta a fost creată pentu a ajuta femeile să rămână însărcinate mai uşor.

Dieta nu este una nouă, dar este bazată pe un studiu din 1991 la care au participat 18,000 de femei. Iată câteva principii din acestă dietă:

Dieta pentru fertilitate. O alimentaţie bogată în grăsimi sănătoase, cereale integrale şi proteine din plante poate ajuta la îmbunătăţirea ovulaţiei. Aceste alimente pot contribui de asemenea, la reglarea nivelului de glucoză şi insulină din sânge, care joacă un rol important în fertilitatea unei femei. Altfel spus, o dietă bogată în grăsimi saturate, carbohidraţi şi zahăr poate afecta abilitatea corpului de a concepe deci aceste alimente trebuie evitate.

Dieta pentru fertilitate. Un element foarte important pentru fertilitate este şi acidul folic, care se poate găsi în verdeţuri, fructe, nuci şi seminţe.

S-a dovedit şi că femeile care consumă lapte bogat în grăsimi precum şi brânză şi iaurt cu grăsime integrală ar avea de asemenea mai multe şanse să rămână însărcinate decât cele care consumă alimente degresate.