Dieta de weekend

1 2 jpg jpeg

Dieta se caracterizează prin

, şi presupune două faze: cura de detoxifiere şi perioada de stabilizare.

Este compusă din

(patru părţi glucide, două părţi proteine şi o parte lipide).

Consumă

, mai ales în prima parte a zilei, deoarece dimineaţa apa circulă mai bine în organism, şi niciodată în timpul meselor.

Dacă ţii acest regim cu exactitate,

pe săptămână.

Bea pe stomacul gol o jumătate de litru de apă, cu înghiţituri mici, pentru eliminarea toxinelor. După 30 de minute, bea un suc de grepfrut (bogat în vitamina C şi în potasiu), iar peste alte 15 minute bea un sfert de litru de lapte degresat în care ai adăugat o linguriţă de cacao şi una de miere.

200 g de peşte slab, fiert la abur sau preparat la cuptor. Poţi adăuga zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

Peste două ore mănâncă un iaurt cu o linguriţă de miere (stimulează tranzitul intestinal).

După amiază:

O lămâie stoarsă într-un sfert de litru de apă şi o linguriţă de miere.

Fierbe timp de 20 de minute, într-un litru şi jumătate de apă, 1 kg de praz (diuretic), 500 g de morcovi (conţin vitamina A), 500 g de roşii (bogate în potasiu şi minerale), două tulpini de ţelină şi un vârf de cuţit de cimbru (dezintoxicant). Bea trei boluri de zeamă, la intervale de 10 minute, apoi consumă trei boluri cu legume fierte, la intervale de câte 20 de minute.

Înainte de culcare:

Un iaurt cu o linguriţă de miere.

se respectă meniul din prima zi.

200 g de peşte fiert şi un bol cu legume.

Înainte de culcare:

Un iaurt cu o linguriţă de miere.

La fel ca în prima zi.

250 g de brânză de vaci amestecată cu un iaurt şi două linguriţe de miere.

După amiază:

Câte două mere compot sau câte un fruct uscat, la interval de două ore.

200 g de carne albă şi 300 g de legume fierte, la care poţi adăuga puţin ulei de măsline.