Toamna aceasta, tine o dieta cu prune si alte fructe si legume colorate, daca vrei sa iti mentii sanatatea la cote maxime. Regimul bazat pe alimente colorate te ajuta sa scazi vreo 2-3 kilograme, in aproximativ 2 saptamani.

Cel mai important, dieta cu prune si alte alimente colorate regleaza carentele de substante nutritive in corp. Ca sa tii dieta cu prune si alte fructe colorate, umple-ti frigiderul si camara cu fructe, legume si alte produse alimentare colorate in rosu, portocaliu, galben, alb, violet si verde. Culoarea lor are un impact puternic asupra psihicului si fizicului uman, iar de asta s-au convins oamenii de stiinta, care au descoperit ca pigmentii alimentelor au puteri binefacatoare diferite pentru organism.

Dieta cu prune si fructe si legume de culoare rosie

Stiai ca unele boli pot fi tratate doar prin consumul anumitor alimente? De pilda, pentru protectia inimii trebuie sa mananci fructe si legume rosii, cum sunt ciresele, zmeura, capsunile, merele, ardeiul gras, ceapa rosie, macesele, rodiile, sfecla si, desigur, rosiile. Pigmentul lor provine de la licopen, un antioxidant puternic, care intareste muschii inimii si previne coagularea sangelui si ateroscleroza.

Fructele galbene si portocalii

Vrei sa ai ochi sanatosi si o piele ferma? Consuma alimente colorate in galben si portocaliu, pentru ca in compozitie au betacaroten, un precursor al vitaminei A, care contribuie la imbunatatirea vederii si stimuleaza nivelul de colagen din piele, mentinandu-i elasticitatea. Alege dovleacul, morcovul, portocalele, lamaile, porumbul, pepenele galben, piersicile, caisele, mango, mandarinele, toate sunt surse bogate in betacaroten, supranumit si vitamina pielii si a ochilor.

Fructele verzi

Fructele si legumele colorate in verde sunt surse excelente de clorofila, fibre, calciu si vitamine, si sunt ideale daca vrei sa urmezi o dieta detoxificare a organismului. In plus, alimentele verzi au o proprietate importanta pentru sanatate: sunt antianemice. Consuma broccoli, spanac, varza, fasole verde, salata, dovlecei, avocado, kiwi, mere, struguri verzi, varza de Bruxelles, mazare si ruccola.

Alimentele albe

Conopida, ciupercile, usturoiul, cartofii albi, ceapa, telina, prazul, andivele sunt bogate in fibre, proteine, acid folic, vitamine si minerale, care mentin sanatatea inimii, regleaza tensiunea si colesterolul din sange si scad riscul de accidente vasculare.

Alimente indigo

Fructele si legumele inchise la culoare contin resveratrol, o substanta antioxidanta cu efect intens asupra sistemului imunitar si celular. De asemenea, consumul de alimente cu pigment indigo si albastru, cum sunt strugurii, murele, afinele, prunele, coacazele, smochinele, vinetele, ajuta la prevenirea si reducerea inflamatiilor.

Cum influenteaza culorile apetitul: una dintre explicatii

Pofta de mancare poate fi afectata de tandemul gust-miros, insa poate fi influentata la fel de bine si de aspect. Astfel, la nivel psihic, culoarea rosie stimuleaza apetitul si da o stare placuta de energie. Aproape acelasi efect este dat si de portocaliu. Galbenul, pe de alta parte, ofera o senzatie de saturatie, iar violet calmeaza simturile, chiar si cand vine vorba despre pofta de mancare. Verdele din farfurie induce stare de relaxare si de satietate.

@align-alytics.com